Sanningen om droger
Sanningen om marijuana
Sanningen om syntetiska droger
Sanningen om alkohol
Sanningen om ecstasy
Sanningen om kokain
Sanningen om crack
Sanningen om crystal meth
Sanningen om inhalationsmedel
Sanningen om heroin
Sanningen om LSD
Sanningen omRitalinmissbruk
Sanningen om smärtstillande medel
Sanningen om receptbelagda medel

 

FAKTA OM DROGER

Sanningen om droger är en serie om tretton illustrerade häften som innehåller saklig information om de vanligaste missbrukade drogerna.

Denna webbsajt innehåller den fullständiga texten från dessa häften, vilka skrivits speciellt för ungdomar, men innehåller fakta som även vuxna behöver veta.

Denna information, som är skriven i klartext så att den är lätt att förstå, finns tillgänglig på 22 språk, förklarar de fysiska och psykiska verkningar som läkemedel har på en person. Den ger sanna historier om människor som har använt droger och blivit beroende av dem.

Om någon försöker pracka en drog på dig, eller om du funderar på att använda en drog eller redan använder den, eller om du känner någon som använder droger, kolla in denna sajt så att du har all information du behöver för att fatta ett informerat beslut.

Det första avsnittet, med titeln Sanningen om droger, ger dig en saklig och kortfattad översikt över exakt vad droger är, hur de verkar och vad de gör. Det ger slangbeteckningar såväl som verkningar på lång och kort sikt angående de vanligaste ämnena. Som ett häfte, rekommenderas den för allmän distribution i varje samhälle och att delas med vänner, familj och andra.

Varje enskild drog har sitt eget avsnitt med mycket mer fakta och berättelser av användare. Du kan välja vilken drog du vill läsa om.

Häftena och denna webbsajt utgör resurser för alla – barn, föräldrar, lärare, kuratorer/rådgivare, poliser, personer som arbetar med ungdomar, specialister på rehabilitering av drogmissbrukare och förebyggande verksamhet, samt de som arbetar inom sjuk- och hälsovård.

För att läsa häftena, klicka på en av omslagsbilderna ovan.

De fjorton häftena är också gratis och kan beställas som en uppsättning, eller så kan var och en av dem beställas separat oavsett mängd. Klicka här för att beställa häftena Sanningen om droger.