För att kommunicera effektivt till ett barn, som frestas att pröva droger, erbjuder vi information för att hjälpa föräldrarna att lära sig tillräckligt om droger för att kunna hjälpa barnet att göra det rätta valet. Materialet i Sanningen om droger gör det möjligt för föräldrar att ge sina barn faktisk information om droger och deras skadliga verkningar.

FÖRÄLDRAR

Hur pratar man med sina barn om DROGMISSBRUK utan att ta till skrämseltaktik eller känna det som om man ”predikar”?

Det finns inget viktigare för dig som förälder än ditt barns välbefinnande. När du vet hur omfattande problemet med droger är i samhället kommer du naturligtvis att vilja skydda ditt barn från den förödelse som droger kan åstadkomma på dem fysiskt, mentalt och känslomässigt. Men när man talar med dem om droger, hur vet man att de ens lyssnar?

Ge dem sanningen om droger så kommer de att lyssna. Det har slutgiltigt konstaterats att när unga får fakta om droger och deras skadliga verkningar, bestämmer de sig på egen hand för att inte ta dem. Så, hur skall man lära upp dem innan langaren får tag på dem?

Det är där vi kan hjälpa till.

Vårt program tillhandahåller saklig information och berättelser från verkliga livet som når fram till ungdomar, och får dem att faktiskt ändra sin inställning till droganvändning.

Våra prisbelönta infoannonser för tv, häftesserien Sanningen om droger och dokumentärfilmen kommer att sköta pratandet för dig. Ditt barn kommer uppmärksamt att ta till sig de fakta som presenteras i infoannonserna och häftena, eftersom mycket av innehållet i häftena skildrar verkliga situationer i livet som upplevts av tidigare missbrukare som överlevt beroendehelvetet.

Informationen i detta KOSTNADSFRIA material kan rädda ditt barns liv eller livet på någon annan du känner. Beställ det idag för att skydda ditt barn och hjälp till att skapa en drogfri värld.

Tipsa lärare, kuratorer, folk som arbetar inom sjuk- och hälsovård och poliser om denna webbsajt och detta material.

Ta reda på mer om vårt KOSTNADSFRIA informationspaket >>