Distributionen av häftet Sanningen om droger stöds runtom i världen av olika polisiära myndigheter, av vilka många samarbetar med Stiftelsen för en drogfri värld vid aktiviteter vid lokala evenemang och undervisningsprogram.

POLISER

Som polis förstår du sambandet mellan drogmissbruk och brottslighet bättre än de flesta i vårt samhälle. Men hur skall man förebygga att människor, särskilt ungdomar, börjar använda droger?

Det är där vi kan hjälpa till.

Vår ideella organisation kommer att rusta dig med ett exakt program för att informera dem om drogernas negativa verkningar innan de börjar. Inga överdrifter, ingen skrämseltaktik, inga predikningar – bara saklig information som gör det möjligt för dem att fatta korrekta beslut ifråga om droger.

Eftersom vi har över tjugo års erfarenhet av att arbeta med polis, droginformationsspecialister, föräldrar och ungdomar ger vårt program resultat.

Genom våra prisbelönta infoannonser för tv och många år av bevisligen effektiva resultat med häftena Sanningen om droger – som är själva ryggraden i vårt drogförebyggande arbete – ger vi barn och ungdomar den osminkade sanningen om droger så att de själva kan fatta beslutet att hålla sig borta från dem.

Detta är vad ett par brottsbekämpande myndighetspersoner sade om programmet:

”Paketet Sanningen om droger var fantastiskt. Häftena har distribuerats till alla de femtio skolorna i området. Dvd:n har visats från årskurs sex och upp till årskurs tolv och har fått mycket positivt gensvar. Lärarna har älskat de samtal som dvd:n har gett upphov till. Jag kan inte minnas en presentation som hållit kvar elevernas uppmärksamhet så oavbrutet. Jag tror att de blev informerade samtidigt som det gick hem hos dem. Om ni kan skicka mig en andra dvd ska jag ge den till min kollega i den norra delen av staden så hon kan visa den. Den är mycket, mycket informativ och slagkraftig.”  –
B.L., Sheriff/Polischef, Kanada

”Videorna var ett värdefullt tillskott till lektionerna om droger. Eleverna förstår nu hur droger kan förstöra livet för människor som kommer från liknande bakgrund som de själva. Jag har upptäckt att berättelserna från de personer som framträder i videorna var mer trovärdiga än mina försök att berätta för eleverna om någon vars liv förstörts av droger eller hur sjuk man kan bli när man har använt en drog. Med hjälp av videorna frågade jag eleverna efter den första lektionen om de föredrog en föreläsning eller videor ... de var mycket glada över att få höra att de skulle få se på liknande videor under resten av lektionerna om droger.”  –
C.F., Vice polischef, New Jersey

Du kan göra följande:

  1. Beställ UTAN KOSTNAD informationspaketet Sanningen om droger

  2. Titta på dvd:n Att skapa en drogfri värld.

  3. Läs våra droginformationshäften.

  4. Implementera programmet i skolorna och i de organisationer i ditt samhälle som bedriver drogförebyggande verksamhet, genom att följa de enkla stegen i aktivitetshandboken som ingår i paketet.

  5. Rädda liv.

Begär UTAN KOSTNAD Informationspaketet Sanningen om droger NU >>