Verkliga människor – verkliga berättelser

BERÄTTELSER UR VERKLIGA LIVET: OM DROGMISSBRUK

Det bästa sättet att förmedla sanningen om droger är genom orden från dem som har ”varit med”. Genom sina berättelser förmedlar de vad de lärt sig så att andra undviker att gå samma väg.

Se till att dina vänner får denna information. Information om droger räddar liv.

”Mitt mål i livet var inte att leva ... det var att bli hög. Jag föll i en nedåtgående spiral mot en punkt utan återvändo. Under årens lopp tog jag min tillflykt till kokain, marijuana och alkohol, i den felaktiga tron att det skulle låta mig undkomma mina problem. Det bara gjorde saker värre. Jag hade allt, ett bra jobb, pengar, en kärleksfull familj, men jag kände mig så tom inuti. Som om jag inte hade någonting. Under tjugo års missbruk sade jag hela tiden till mig själv att jag skulle sluta för gott efter att ha tagit denna sista. Det hände aldrig. Det fanns till och med ögonblick då jag tänkte ge upp livet.”   John

”Det började med gräs, sedan tabletter (ecstasy) och syra (LSD) och cocktails av alla möjliga sorters droger. Jag till och med överdoserade för att förlänga kickarna. Jag tog stora mängder av dessa kemikalier varje dag under två hela år, tills jag fick en snedtripp en kväll och hamnade i en förgiftningspsykos. Jag bad och grät för att denna känsla skulle försvinna. Jag hörde röster i huvudet, fick frossbrytningar och kunde inte gå hemifrån på 6 månader. Jag blev väldigt tillbakadragen och trodde alla tittade på mig. Jag kunde inte vistas på allmänna platser. Herregud! Jag kunde inte ens köra bil.

Till slut blev jag hemlös. Jag levde på gatorna och sov i en pappkartong. Jag tiggde och kämpade för att komma på hur jag skulle ordna nästa mål mat.

Jag undrade om det gick att sjunka lägre, och det tror jag inte. När jag såg dessa hemlösa beslöt jag mig för att nu fick det vara nog. Jodå, jag längtade efter droger, men jag insåg att jag längtade mer efter ett liv.”  Ben

 

Beställ ett KOSTNADSFRITT informationspaket