Mandat om sanningen om droger för hela colombianska flygvapnet
Innan 2018 är över kan det colombianska flygvapnet vara den första militära styrkan i världen där varje soldat lärt sig Sanningen om droger.
läs vidare >>
Shelby County får Sanningen om droger
När Jan Corbett gick i pension fann hon sin verkliga passion – att skydda ungdomar från den förödande verkan av drog- och alkoholmissbruk.
läs vidare >>
Att nå varje barn
Darren Tessitore är fast besluten att varje barn i USA ska få Sanningen om droger, och han menar allvar.
läs vidare >>
Sanningen om kratom
Somliga anser att kratom är lika farligt som heroin och metamfetamin. Men vad är det?
läs vidare >>
En allians för att få slut på drogmissbruk i Filippinerna
I ett land som ansätts hårt på grund av den internationella narkotikahandeln och drogmissbruket i landet, har den nationella polisen gjort gemensam sak med Stiftelsen för en drogfri värld och tillsammans går de i spetsen för en lösning.
läs vidare >>
Drogfri cykelturné förändrar en nations attityd gentemot droger
Femton år i rad har löpare och cyklister gått samman i ett maraton till stöd för ett drogfritt liv och på så sätt bidragit till en nationell minskning av droganvändning.
läs vidare >>
Från drogsmugglare till mentor
Tony Mendez är fast besluten att använda vad han lärt sig av sina misstag för att hjälpa ungdomar idag så att de får en bättre framtid.
läs vidare >>
Föräldrar är nyckeln till barnens framgång, säger en utbildare
En drogförebyggande konferens ger föräldrar verktyg så att de kan hjälpa sina barn hålla sig borta från droger och gäng.
läs vidare >>
Hur en engagerad venezuelan får droganvändning att minska med 40 %
Trots att Mario Chirinos utbildat 4 000 soldater, 135 000 företagsanställda och 450 000 elever i Venezuela säger han att det bara är början.
läs vidare >>
Italienskt ”Säg Nej till droger”-team tar sig an Europas heroinhuvudstad
En grupp oroliga föräldrar tar saker i egna händer för att skapa ett drogfritt Milano, genom att värva musikälskare, fotbollsspelare, kommunala tjänstemän och den nationella polisen i kampen för att få slut på drogmissbruk i deras stad.
läs vidare >>
Drogfri värld desarmerar katastrofen
Ett mäktigt team i centrala Europa arbetar för att desarmera det som har döpts till ”en tickande tidsinställd bomb av drogmissbruk” innan det börjar.
läs vidare >>
Tunisiska pojkscoutledare får sanningen
Ungdomsmentorer lär sig verktyg som de kommer att använda för att hjälpa unga missbrukare.
läs vidare >>
Stiftelsen för en drogfri värld i Japan undanröjer lögner som främjar designerdroger som ”ofarliga”
Syntetisk marijuana kallas dappo habu i Japan – ”droger som kringgår lagen” – och dess positiva namn kan vara en betydande faktor i allmänhetens låga medvetenhet om dess skadliga effekter. Men från januari till maj 2012 har mer än 100 rapporterade akutbesök varit direkt relaterade till syntetiska droger.
läs vidare >>
Ger näring åt effektiv utbildning i en stor drogpipeline
Uppgiften för Community Alliances for Drug-Free Youth (CADFY, Samfundssamverkan för drogfri ungdom) är att främja säkra och drogfria samhällen. Vi gör det för att stödja den nationella drogkontrollstrategin som dirigeras från presidentens kontor för nationell policy om drogkontroll.
läs vidare >>
Polischef lovordar programmet Sanningen om droger
Som polischef i Babbitt, Minnesota, och akutläkarutbildad, samt brandman, har Chad Loewen räddat liv. I sin dubbla roll som polischef och ansvarig för drogutbildning för departementet, säger han att han nu räddar liv genom Stiftelsen för en drogfri värld-programmet Sanningen om droger.
läs vidare >>
”Verkliga människor – verkliga berättelser” får Aurora-priset
Stiftelsen för en Drogfri värld har skapat ytterligare en vinnare i sin kampanj mot droger. Stiftelsen är redan vida känd för sin prisbelönta serie antidrog-infoannonser:”De sa/De ljög.” Dessa hyllade infoannonser följs av Sanningen om droger: Verkliga människor – verkliga berättelser,...
läs vidare >>
Drogfri värld i Florida ökar sina drog­informations­aktiviteter
Frivilliga från Stiftelsen för en Drogfri värld ökade sina droginformationsaktiviteter i Florida. De når ut till sina samhällen med distribution av mer än 6 500 Sanningen om droger-häften under ett enda veckoslut.De gav också droginformation till hundratals elever i Ybor City, Clearwater Beach,...
läs vidare >>
Upprepade hedersbetygelser för droginformations­kampanj
Under det andra året man körde infoannons-kampanjen Sanningen om droger vann kampanjen sju Addy-utmärkelser i tävlingen, förutom de två som den vann föregående år.  Sex ”De Sade/De Ljög”-infoannonser tilldelades brons-Addys, medan själva kampanjen tilldelades utmärkelsen Silver Award....
läs vidare >>
Droginformations­annonser sänds från stora tv-kanaler
En ny serie med infoannonser om droginformation från Stiftelsen för en Drogfri värld visades i tv med effektiva budskap och har visats på tolv nationella kabelstationer, däribland VH1, MTV, FUSE, G4 och BET. Annonserna visar i dokumentärdrama-stil hur tonåringar faller offer för drogmyter, och...
läs vidare >>