FÖRÄLDRAR ÄR NYCKELN TILL BARNENS FRAMGÅNG, SÄGER EN UTBILDARE

Rekordmånga deltar i en latinamerikansk drogförebyggande konferens som informerar föräldrar om hur de ska hjälpa sina barn att hålla sig borta från droger, gäng och undvika tonårsgraviditeter.

En drogförebyggande konferens ger föräldrar verktyg så att de kan hjälpa sina barn hålla sig borta från droger och gäng.

Ett rekordstort antal latinamerikanska föräldrar och tonåringar deltog i den 14:e årliga konferensen om alkohol- och drogmissbruk och hur man förebygger och informerar om droger, som hölls i Encinitas i Kalifornien. Programmet leddes av Beatriz Villarreal, grundare av stiftelsen Mano a Mano, ett program som stärker latinamerikanska föräldrar så att de kan hjälpa sina tonårsbarn lyckas genom att styra bort dem från droger och gäng.

Bland konferensens gästtalare fanns representanter för Encinitas sheriffmyndighet, narkotikapolisen och California Highway Patrol.

Under 2014 visade drogtester att 13 procent av männen och 15 procent av kvinnorna som greps av polisen i San Diego County gick på heroin, vilket är mer än dubbelt så många som år 2002. 75–80 procent av dem på ungdomshäktet är latinamerikanska och droger var en stor bidragande faktor till att de hamnade där, påpekar Villarreal.

En kritisk faktor är föräldrarnas engagemang. Men Villarreal upptäckte att de flesta föräldrar undviker ämnet – de tycker att de inte vet tillräckligt för att tala med sina barn om droger.

”Om vi inte börjar undervisa föräldrar i hur de ska informera sina barn, kommer vi aldrig att sätta stopp för missbruk”, säger hon. Villarreal har tagit med Drogfri värld-materialet i sitt program, och infoannonserna och dokumentären är en väsentlig del av konferensen.

”En mamma visade sin son Sanningen om droger-materialet efter att han hade börjat röka marijuana och som resultat slutade han med droger”, säger hon. ”Det har hänt flera gånger – så effektivt är materialet.”


VI VILL verkligen ATT DU HÖR AV DIG

Vi har gjort enkätundersökningar bland hundratals amerikanska lärare och specialister på förebyggande av drogmissbruk som använder Sanningen om droger-materialet, för att få deras feedback på programmet. Det här är vad de hade att säga:

MELLANSTADIELÄRARE, WYOMING

HIGH SCHOOL-LÄRARE, MONTANA

TRAFIKLÄRARE, OREGON

KONTAKTPOLIS, ARKANSAS

DROGUPPLYSNINGSSPECIALIST FÖR UNGDOMAR, LOUISIANA

MELLANSTADIELÄRARE, OHIO


DONERA

Stöd Stiftelsen för en drogfri värld och hjälp till att förhindra att ungdomars liv förstörs av droger. Dina donationer gör det möjligt för oss att erbjuda vårt informationsmaterial gratis till skolor, ungdomsorganisationer och andra grupper och enskilda människor. Ditt stöd hjälper till att ge människor den information de behöver för att kunna leva ett hälsosamt, drogfritt liv.