HELA SANNINGEN OM DMT

Effekterna av världens mest kraftfulla psykedeliska drog – dimetyltryptamin – DMT.

DMT finns i kristallform som ofta inhaleras (överst) och även i ayahuasca-brygder, som görs på blad och stjälkar av en tropisk vinranka (längst ner).

Dimetyltryptamin eller DMT, det kraftfulla psykedeliska preparatet, har många namn: Spirit Molecule (Andemolekylen), Elf Spice, Dimitri, Fantasia, Businessman’s Trip, Businessman’s Special och 45-minuters psykos. Det är ett kristalliskt pulver från växter som återfinns i Mexiko, Sydamerika och Asien och oftast inhaleras det, vilket orsakar reaktioner som varar från 5 till 45 minuter. Men när det blandas i brygger såsom sydamerikanska ayahuasca kan reaktionerna vara i tre till fyra timmar.

DMT kan åstadkomma syn- och hörselhallucinationer, såväl som eufori, vidgade pupiller, ökad hjärtverksamhet och ökat blodtryck, yrsel, koordinationsproblem, illamående, ångest och paranoia. Höga doser kan leda till koma och serotoninsyndrom, vilket inkluderar symptomen agitation, muskelstelhet, migrän, frossbrytningar, diarré och feber. Detta kan även leda till epileptiska anfall, oregelbundna hjärtslag, medvetslöshet och död.

Vissa som länge använt det upplever ”flashbacks” flera månader eller år efter användningen och kan uppleva drogutlöst psykos, vilket inkluderar rubbad sinnesstämning, strötankar och paranoia.

DMT har funnits i hundratals år, men populariserades under 1980- och 1990-talet av Terence McKenna och av Rick Strassman, som skrev DMT: The Spirit Molecule. McKenna dog av hjärncancer, som – även om det förnekas av hans läkare – han fruktade orsakades av hans omfattande användning av psykedeliska droger och marijuana.


VI VILL verkligen ATT DU HÖR AV DIG

Utbildare överallt som inför Sanningen om droger-material för att minska drogmissbruket uttrycker sin tacksamhet.

VICE HR-REKTOR, NATIONELLA AKADEMIN FÖR STATLIGA GRÄNSBEVAKNINGSPERSONALEN, UKRAINA

”Tack så mycket för undervisningsmaterialet ni skickade oss. Det säger sig självt att de kommer att hjälpa oss att öka effektiviteten av vår utbildningsprocess för att få våra elever att leva ett hälsosamt och drogfritt liv. Sanningen om droger-undervisningspaketet är väl förberett och ordnat.”

BITRÄDANDE FAKULTETSMEDLEM, MINNESOTA

”Jag använder de blå lådorna med alla häftena i dem. Ofta går vi igenom alla häftena i klassen. Jag använder dem en hel del i utbildning och i min praktik. Kan jag få 20–25 till?”

LÄRARE, VÄSTRA KAPPROVINSEN, SYDAFRIKA

”Kursen var en fantastisk möjlighet för eleverna att engagera sig i temat droger och lära sig om deras effekter och konsekvenser. Vi uppskattar verkligen det faktum att häftena till och med anpassades särskilt för Sydafrika.”

UTBILDARE, ICKE-STATLIG ORGANISATION FÖR DROGUNDERVISNING, RYSSLAND

”Vi har fått material av er, och det har hjälpt oss i vårt arbete. Vi gillar och är stolta över detta samarbete. Detta är det enda materialet som är av intresse för barnen. Tack!”

HÄLSOLÄRARE, ARKANSAS

”Ja, jag fick uppsättningen av häftena. Jag håller hälsolektioner på två olika skolområden. Skolan säger att mina lektioner får en enorm inverkan på skolområdet. Inverkan ökade när jag började införa programmet Drogfri värld i mina lektioner. Mina nya studerande frågar om dem och ber om att få veta vad de små blå paketen är som jag delar ut.”


FAKTA

PSYKEDELISKA DROGER: FAKTA

Psykedeliska droger inkluderar DMT, LSD, PCP, meskalin och psilocybin. Här är fakta:

1 till 7

PROCENT

av 15- till 16-åriga gymnasieelever i 24 stater i Europeiska unionen och Norge har använt hallucinogena svampar

4,2

PROCENT

av européer mellan 15 och 24 års ålder har testat LSD åtminstone en gång

10 till 12

TIMMAR

är tiden som hallucinogena verkningar av peyote eller meskalin kan vara

32

MILJONER

människor i USA använder psykedeliska droger

53

PROCENTS

ökning av DMT-användning i USA mellan 2006 och 2012


RÄDDA LIV FRÅN DROGER

Stöd Stiftelsen för en drogfri värld och hjälp till att förhindra att ungdomars liv förstörs av droger. Dina donationer gör det möjligt för oss att erbjuda vårt informationsmaterial gratis till skolor, ungdomsorganisationer och andra grupper och enskilda människor. Ditt stöd hjälper till att ge människor den information de behöver för att kunna leva ett hälsosamt, drogfritt liv.