3.1 Läs häftet

Läs: Slangbeteckningar för LSD

SLANGBETECKNINGAR

LSD Acid Battery acid Blotter Boomers California Sunshine Cid Doses Dots Golden Dragon Heavenly Blue Hippie Loony toons Lucy in the sky with diamonds Microdot Pane Purple Heart Superman Tab Window pane Yellow sunshine Zen

VAD ÄR EN HALLUCINOGEN?

Hallucinogener är droger som framkallar hallucinationer. Användare ser bilder, hör ljud och får sinnesförnimmelser som verkar väldigt verkliga men som inte existerar. En del hallucinogener framkallar också plötsliga och oförutsägbara förändringar i humöret hos de som använder dem.

Foto: DEA


När jag var 16 år började jag med en drog som jag missbrukade i över 3 år – LSD. Vad jag inte visste var att LSD var den starkaste hallucinogen som människan känner till.

Drogen fanns på en liten bit papper, inte större än mitt pekfinger, kallat ”blotter”. Femton minuter efter att jag satt papperet på tungan blev hela kroppen varm och jag började svettas.

Några andra reaktioner som jag upplevde när jag tog drogen inkluderade förstorade pupiller, illamående och ’gåshud’. Medan jag var hög på LSD kände jag en enorm förvrängning av mitt sinne och min kropp. De visuella förändringarna liksom de extrema humörsvängningarna var som en egendomlig, skrämmande tripp – en tripp där jag inte hade någon kontroll över sinne och kropp.” – Edith