3.6 Läs häftet

Läs: Vad langare kommer att säga till dig

VAD LANGARE KOMMER ATT SÄGA TILL DIG

När tonåringar tillfrågades varför de började använda droger, svarade 55 % att det var på grund av påtryckningar från deras vänner. De ville vara ”coola” och populära. Langarna vet detta.

De kommer fram till dig som en vän och erbjuder sig att ”hjälpa dig” med ”något som gör dig glad”. Drogen kommer att ”hjälpa dig att passa in” eller ”göra dig cool”.

Langare, som motiveras av förtjänsterna de gör, kommer att säga vad som helst för att få dig att köpa deras droger. De kommer att säga att LSD kommer att ”utvidga ditt sinne”.

De bryr sig inte om ifall drogerna förstör ditt liv, bara de får betalt. Allt de bryr sig om är pengar. Tidigare langare har medgivit att de såg på sina kunder som ”bönder i ett schackspel”.

Skaffa dig fakta om droger. Fatta dina egna beslut.

”Inom min egen lilla tripp-värld började jag bli paranoid, fick för mig att mina vänner konspirerade om att göra något, kanske till och med döda mig. Jag tänkte för mig själv, jag måste ut härifrån.

Jag sprang in i min väns sovrum, öppnade fönstret så långt det gick och hoppade ut. Som tur var bodde min vän på bottenvåningen. Jag sprang igenom ett skogsområde mot en bro. Jag kunde känna mitt hjärta slå snabbare och snabbare. Jag hörde röster som sa att jag skulle få en hjärtattack och dö.

Det var inte slut med det. Många år senare var jag ute och sprang och plötsligt, bang, så hade jag flashbacks från den gången jag sprang under min tripp. Jag fick en svår panikattack och hörde röster som sa att jag skulle få en hjärtattack och dö.

Jag skulle säga till varenda en som bara funderade på att ta LSD, att tänka om.” – Brian