GÄSTKOLUMN
Ger näring åt effektiv utbildning i en stor drogpipeline

John Redman är verkställande chef i San Diego-baserade Samfunds­samverkan för drogfri ungdom.

Uppgiften för Community Alliances for Drug-Free Youth (CADFY, Samfundssamverkan för drogfri ungdom) är att främja säkra och drogfria samhällen. Vi gör det för att stödja den nationella drogkontrollsstrategin som dirigeras från presidentens kontor för nationell policy om drogkontroll.

Vår trepunktsstrategi för att minska drogmissbruket är genom:

  1. förbud – stoppa flödet av droger över våra gränser och in i våra grannskap
  2. behandling – helande av dem som har drabbats av drogmissbruk, och
  3. förebyggande – säkerställa att inget barn någonsin vandrar nedför drogmissbrukets mörka väg. Förebyggande genom utbildning står närmast mitt hjärta och i detta avseende är det ett privilegium att arbeta med Stiftelsen för en drogfri värld. Deras material är det bästa jag någonsin har sett.

I slutändan kommer drogproblemet i alla samhällen ner till att varje barn gör ett beslut varje dag: ”Ska jag använda droger?” Över hela nationen möter våra barn denna utmaning dagligen, och jag tror att det är vårt ansvar att se till att de har möjlighet att svara på det för sig själva.

Som föräldrar, lärare, präster, vänner, tränare eller polistjänstemän, kan vi alla göra en verklig insats. När det gäller förebyggande åtgärder handlar det om hur effektivt vi kan motverka den propaganda som pressar våra unga att acceptera droganvändning som ett sätt att leva. Det enklaste svaret är att minska efterfrågan på droger – men hur gör vi det med miljontals barn?

Så våra möjligheter till framgång ökar rejält om vi ger ungdomar saklig information som de verkligen kan förstå som sin egen, om drogers kroppsliga och mentala skadeverkan och hur de påverkar en människas liv. Det är därför programmet Sanningen om droger inte längre bara är ett måste för våra samhällen; det är nu en nödvändighet.

Under åren har vi mycket klart och tydligt lärt oss att det som händer i USA påverkar Mexiko, och vad som händer i Mexiko påverkar USA. Mexikanska familjer och regeringstjänstemän är lika intresserade av att göra allt för att sätta stopp för narkotika och det omätliga kartellvåldet som verkar överträffa sig självt – just när vi tror att vi har sett det värsta. Barn tar inte bara droger nuförtiden; de dras ut ur skolan och blir berövade sin ungdom. De går till och med förbi gäng och rakt in i karteller.

Det är därför CADFY etablerade tvånationsutbyte, ett ömsesidigt initiativ för att minska bruket av droger utmed gränsen mellan Kalifornien och Mexiko, den mest trafikerade zonen för droger som förs in i USA. Genom att arbeta med Stiftelsen för en drogfri värld och med andra partners som är engagerade i att utbilda världen i farorna med droger, kan vi skapa en säkrare gränsgemenskap för alla.STIFTELSEN FÖR EN DROGFRI VÄRLD
Uppmärksammar Världsdagen mot narkotika

För FN:s internationella dag mot narkotikamissbruk och olaglig handel, den 26 juni 2014, samordnade Stiftelsen för en drogfri värld mer än 200 drog­medvetenhetsevenemang, och distribuerade utbildningsmaterialet Sanningen om droger i 28 länder på sex kontinenter, och förde Nej till droger-meddelandet till cirka 250 000 personer.

Stiftelsens flaggskeppsevent hölls i den amerikanska kongressens lokaler på Capitol Hill, och drog till sig kongressledamöter och tjänstemän från Drug Enforcement Administration.

Drogfri värld-event hölls också över hela världen:

» Europa/Mellanöstern
Österrike, Belgien, Danmark, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Israel, Italien, Ryssland, Spanien, Sverige, Schweiz, Storbritannien

» Afrika
Algeriet, Kenya, Lesotho, Sydafrika, Zimbabwe

» Asien
Japan, Taiwan

» Australien
Australien, Nya Zeeland

» Nordamerika
USA, Kanada, Mexiko

» Sydamerika
Costa Rica, VenezuelaEFFEKTIV INFORMATION OM DROGER RÄDDAR LIV

Genom att stödja Stiftelsen för en drogfri värld, hjälper du till att förhindra att ungdomars liv förstörs av droger. Dina donationer möjliggör för oss att kunna erbjuda vårt informationsmaterial gratis till skolor, ungdomsorganisationer och andra grupper och enskilda människor. Ditt generösa stöd hjälper till att ge människor den information de behöver för att kunna leva ett hälsosamt, drogfritt liv.