Polischef lovordar
PROGRAMMET SANNINGEN OM DROGER

Som polischef i Babbitt, Minnesota, och akutläkarutbildad, samt brandman, har Chad Loewen räddat liv. Han är en av Babbitts poliser som fick ta emot ett livräddningslovordande. I sin dubbla roll som polischef och ansvarig för drogutbildning för departementet, säger han att han nu räddar liv genom Stiftelsen för en drogfri värld-programmet Sanningen om droger. Följande är ett utdrag från ett brev som han skrev till Stiftelsen.

”Ingen förstår den positiva effekten av ett kraftfullt drogutbildningsprogram bättre än brottsbekämpande organ, men tyvärr står många avdelningar inför att spendera sina pengar på att bekämpa drogrelaterad brottslighet snarare än på utbildning om eller förebyggande av droger.

En enkel webbsökning för sex år sedan ledde mig till Stiftelsen för en drogfri värld. Jag sökte efter att se vilka andra drogutbildningsprogram som fanns tillgängliga och det kändes som om jag hade fått jackpot. Vad jag fann var svar på de vanligaste frågorna som mina elever hade. Programmet Sanningen om droger tillhandahöll detaljerade broschyrer om de droger som missbrukas mest och gav utbildare som mig det material som behövdes för att bli de klassrumsexperter vi förväntas vara.

Filmerna har visat sig vara ett utmärkt hjälpmedel i undervisningen i mitt klassrum. De gör verkligen ett bra jobb med att fånga uppmärksamheten hos en publik och behålla den. Drogbroschyrerna är välskrivna och finkänsligt sammansatta. De tillåter också att programmet sträcker sig utanför klassrummet och in i samhällen där ett större antal människor kan nås.

Stiftelsen för en drogfri värld har gjort ett fantastiskt jobb med att sätta ihop droginformationslitteratur för människor i alla åldrar. Kombinerat med uppdaterade videoklipp som talar till både unga och gamla, har det här programmet helt slagit huvudet på spiken och höjt ribban för drogutbildning till den högsta nivån. Inget annat drogutbildningsprogram som finns tillgängligt idag kommer ens i närheten av att erbjuda vad Stiftelsen för en drogfri värld har sammanställt.”

– Polischef i Babbitt, Minnesota, USA


SIFFRORNA SÄGER ALLT

Webbplats »nejtilldroger.org har mer än 12 miljoner årliga besökare, vilket gör den till en av de mest besökta webbplatserna för drogutbildning och förebyggande av droger.

Sanningen om droger-utbildning i skolor

SlovakienFöreläsningar till 120 799 elever i 2 663 skolor
VenezuelaFöreläsningar till 450 000 elever i 1 346 skolor
Taiwan Föreläsningar till 307 965 elever i 921 skolor


EFFEKTIV INFORMATION OM DROGER RÄDDAR LIV

Genom att stödja Stiftelsen för en drogfri värld, hjälper du till att förhindra att ungdomars liv förstörs av droger. Dina donationer möjliggör för oss att kunna erbjuda vårt informationsmaterial gratis till skolor, ungdomsorganisationer och andra grupper och enskilda människor. Ditt generösa stöd hjälper till att ge människor den information de behöver för att kunna leva ett hälsosamt, drogfritt liv.