SANNINGEN OM SYNTETISKA DROGER
Stiftelsen för en drogfri värld i Japan undanröjer lögner som främjar designerdroger som ”ofarliga”

Syntetisk marijuana kallas dappo habu i Japan – ”droger som kringgår lagen” – och dess positiva namn kan vara en betydande faktor i allmänhetens låga medvetenhet om dess skadliga effekter. Men från januari till maj 2012 har mer än 100 rapporterade akutbesök varit direkt relaterade till syntetiska droger.

I en kampanj för att öka allmänhetens medvetenhet om drogernas faror gjorde chefen för den japanska grenen för Stiftelsen för en drogfri värld, Nao Mazaki, sin första bedömning av attityder mot droger, särskilt bland ungdomar, det primära målet för tillverkare av syntetiska droger.

läs vidare >>

GÄSTKOLUMN
Ger näring åt effektiv utbildning i en stor drogpipeline

John Redman är verkställande chef i San Diego-baserade Samfunds­samverkan för drogfri ungdom.

Uppgiften för Community Alliances for Drug-Free Youth (CADFY, Samfundssamverkan för drogfri ungdom) är att främja säkra och drogfria samhällen. Vi gör det för att stödja den nationella drogkontrollsstrategin som dirigeras från presidentens kontor för nationell policy om drogkontroll.

Vår trepunktsstrategi för att minska drogmissbruket är genom:

  1. förbud – stoppa flödet av droger över våra gränser och in i våra grannskap
  2. behandling – helande av dem som har drabbats av drogmissbruk, och
  3. förebyggande – säkerställa att inget barn någonsin vandrar nedför drogmissbrukets mörka väg. Förebyggande genom utbildning står närmast mitt hjärta och i detta avseende är det ett privilegium att arbeta med Stiftelsen för en drogfri värld. Deras material är det bästa jag någonsin har sett.

läs vidare >>Polischef lovordar
PROGRAMMET SANNINGEN OM DROGER

Som polischef i Babbitt, Minnesota, och akutläkarutbildad, samt brandman, har Chad Loewen räddat liv. Han är en av Babbitts poliser som fick ta emot ett livräddningslovordande. I sin dubbla roll som polischef och ansvarig för drogutbildning för departementet, säger han att han nu räddar liv genom Stiftelsen för en drogfri värld-programmet Sanningen om droger. Följande är ett utdrag från ett brev som han skrev till Stiftelsen.

”Ingen förstår den positiva effekten av ett kraftfullt drogutbildningsprogram bättre än brottsbekämpande organ, men tyvärr står många avdelningar inför att spendera sina pengar på att bekämpa drogrelaterad brottslighet snarare än på utbildning om eller förebyggande av droger.

En enkel webbsökning för sex år sedan ledde mig till Stiftelsen för en drogfri värld. Jag sökte efter att se vilka andra drogutbildningsprogram som fanns tillgängliga och det kändes som om jag hade fått jackpot. Vad jag fann var svar på de vanligaste frågorna som mina elever hade. Programmet Sanningen om droger tillhandahöll detaljerade broschyrer om de droger som missbrukas mest och gav utbildare som mig det material som behövdes för att bli de klassrumsexperter vi förväntas vara.

läs vidare >>

SIFFRORNA SÄGER ALLT

Webbplats »nejtilldroger.org har mer än 12 miljoner årliga besökare, vilket gör den till en av de mest besökta webbplatserna för drogutbildning och förebyggande av droger.

Sanningen om droger-utbildning i skolor

SlovakienFöreläsningar till 120 799 elever i 2 663 skolor
VenezuelaFöreläsningar till 450 000 elever i 1 346 skolor
Taiwan Föreläsningar till 307 965 elever i 921 skolor


FAKTA
Tillverka ”legala” droger

För att förstå vad syntetisk marijuana och andra syntetiska droger är, måste du veta vad en ”designerdrog” är.

En designerdrog är en syntetisk version av en illegal drog. Dess kemiska sammansättning ändras något för att undvika att klassificeras som olaglig. Det är i huvudsak ett experiment av en undergroundkemist för att skapa en ny ”laglig” drog.

När lagstiftningen hinner ikapp den syntetiska drogen och förbjuder den, skapar undergroundkemister ännu en förändrad version som nu undgår den ”illegala” klassificeringen. Och så upprepas cykeln.STIFTELSEN FÖR EN DROGFRI VÄRLD
Uppmärksammar Världsdagen mot narkotika

För FN:s internationella dag mot narkotikamissbruk och olaglig handel, den 26 juni 2014, samordnade Stiftelsen för en drogfri värld mer än 200 drog­medvetenhetsevenemang, och distribuerade utbildningsmaterialet Sanningen om droger i 28 länder på sex kontinenter, och förde Nej till droger-meddelandet till cirka 250 000 personer.

Stiftelsens flaggskeppsevent hölls i den amerikanska kongressens lokaler på Capitol Hill, och drog till sig kongressledamöter och tjänstemän från Drug Enforcement Administration.

Drogfri värld-event hölls också över hela världen:

» Europa/Mellanöstern
Österrike, Belgien, Danmark, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Israel, Italien, Ryssland, Spanien, Sverige, Schweiz, Storbritannien

» Afrika
Algeriet, Kenya, Lesotho, Sydafrika, Zimbabwe

» Asien
Japan, Taiwan

» Australien
Australien, Nya Zeeland

» Nordamerika
USA, Kanada, Mexiko

» Sydamerika
Costa Rica, Venezuela


EFFEKTIV INFORMATION OM DROGER RÄDDAR LIV

Genom att stödja Stiftelsen för en drogfri värld, hjälper du till att förhindra att ungdomars liv förstörs av droger. Dina donationer möjliggör för oss att kunna erbjuda vårt informationsmaterial gratis till skolor, ungdomsorganisationer och andra grupper och enskilda människor. Ditt generösa stöd hjälper till att ge människor den information de behöver för att kunna leva ett hälsosamt, drogfritt liv.