KANADENSISKA NATIONALDAGENS PARAD FÖRMEDLAR SANNINGEN

Drogfri värld ansluter sig till Kanadensiska nationaldagens parad i Cambridge och delar ut Sanningen om droger-häften längs vägen.

Drogfri värld Kanada går med under Kanadensiska nationaldagens parad för att berätta sanningen om droger för ungdomar.

Kanadensiska nationaldagen firas varje år den 1 juli. Det firar föreningen av Kanadas ursprungliga provinser till en nation år 1867.

Men den nu suveräna nationen Kanada är mitt uppe i sin egen drog- och opioidkris, och även om ”skadereduktion” tycks vara mottot för de som bekämpar det, fokuserar Drogfri värld Kanada på att minska efterfrågan. Deras strategi går ut på att lära ungdomar sanningen om vad droger är och hur de skadar en användare, så att ungdomarna själva kan fatta beslutet att aldrig ens testa dem.

Det är därför Kanadensiska nationaldagens parad, som är familjevänlig och full av barn, var ett perfekt ställe att få ut budskapet, särskilt i Cambridge.

Den ligger en timmes bilfärd från Toronto – Kanadas största stad – och Cambridge är en stad där fler människor dött av överdoser per capita än i närliggande Kitchener och Waterloo.

Därför, under Cambridges nationaldagsparad, gick 15 DFW-frivilliga med och hade en banderoll med texten ”Sanningen om droger: Vad du inte vet kan döda dig.” De marscherade tillsammans med andra humanitära organisationer och familjer under paraden genom Cambridges gator. Samtidigt delade de ut Sanningen om droger-häften till mer än 7 000 deltagare och särskilt till ungdomar. Efter paraden hade DFW en monter med mer material för invånarna, samt en hoppborg och grillfest så att familjer på lämpligt sätt kunde fira dagen.


VI VILL VERKLIGEN ATT DU HÖR AV DIG

Det här är vad kontaktpoliser, som ansvarar för säkerhet och brottsreduktion, har att säga om Sanningen om droger.

KONTAKTPOLIS, KALIFORNIEN

Folk blir trötta på att jag pratar! Min favoritrad, och en som jag använder hela tiden är: ”Ingen säger: ’När jag blir stor vill jag bli drogmissbrukare.’” Det här är perfekt material att dela ut.

KONTAKTPOLIS, ARIZONA

Jag kan ge materialet till barn och föräldrar och lärare, och det är något som ingen annan har som en resurs. Vi har alltid ert material med oss. Ni har gjort forskningen och materialet innehåller det. Sedan vi fått ert material har vi inte använt något annat.

KONTAKTPOLIS, ARKANSAS

Det viktigaste resultatet jag ser när jag använder det här programmet är att det får barn att se verkligheten om varför de inte borde använda droger. Det säger inte bara vad som kan hända om de väljer att börja använda droger. Eleverna får informationen i faktaform och hör det från missbrukare som återhämtar sig. Det blir så mycket lättare att få klassen att intressera sig för lektionen än om man skulle börja från grunden.

KONTAKTPOLIS, TEXAS

Materialet hjälper genom att det är lätt att dela ut under lokala event på skolor, kyrkor etc. Det hjälper vårt lokalsamhälle genom att utbilda och informera dem om farorna med droger.

KONTAKTPOLIS, NEVADA

Jag tror att jag har kunnat hjälpa vissa barn göra bättre val och inte börja med droger. Det finns så många barn som jag kontaktat som inte hade någon aning om sanningen om droger och nu förstår de farorna.


FAKTA

DROGER BLAND BARN

Syftet med Drogfri värld är att nå barnen innan drogerna gör det, och här är anledningen:

11 %

AV ALL ALKOHOL

som dricks i Förenta staterna dricks av ungdomar i åldern 12 till 20

35 %

AV ELEVER

i Europeiska unionen storsöp någon gång under en månadsperiod

35,1 %

AV DE I TOLVAN

i USA rökte marijuana under det senaste året

13 %

AV DE PERSONER

som börjar röka gräs som tonåringar blir beroende av det

50 %

AV TONÅRINGAR

är mindre benägna att använda droger när de lär sig om droger av sina föräldrar än de som inte gör det


RÄDDA UNGA LIV

Stöd Stiftelsen för en drogfri värld och hjälp till att förhindra att ungdomars liv förstörs av droger. Dina donationer gör det möjligt för oss att erbjuda vårt informationsmaterial gratis till skolor, ungdomsorganisationer och andra grupper och enskilda människor. Ditt stöd hjälper till att ge människor den information de behöver för att kunna leva ett hälsosamt, drogfritt liv.