MOTORCYKLISTER VISAR ATT VARA DROGFRI ÄR COOLT

Mer än 70 motorcyklister på varje typ av motorcykel gick med i Säg Nej till droger-motorcykelrallyt för att främja ett drogfritt liv bland invånarna i Bergamo i Italien.

Motorcyklister möter upp i norra Italien för det första Säg Nej till droger-motorcykelrallyt.

Drogfri värld Italien höll sitt allra första Säg Nej till droger-motorcykelrally, vilket förde samman motorcykelentusiaster från hela norra Italien i syfte att popularisera ett drogfritt liv. Rallyt hölls i Bergamo, en alpstad nordost om Milano, och sponsrades av borgmästarna från städerna Lovere och Sarnico i Bergamo och de närliggande städerna Sulzano och Iseo i Brescia-provinsen.

74 motorcyklister samlades först i Sarnico där de tog på sig grönblåa lappar som promotade det drogfria budskapet, varpå de åkte runt den vackra sjön Iseo för att besöka alla sponsorstäderna. I varje stad möttes de av Drogfri världs tält och monter, där lokalbefolkningen fick DFW-häften och alla uppmanades att skriva under löftet att leva drogfritt.

Vid slutet av rallyt, i byn Clusane d’Iseo, delades erkännanden ut till nyckeldeltagare. Flera medier, däribland Teleboario TV och tidningen L’Eco di Bergamo, fick budskapet om att leva drogfritt att nå ännu fler. Med 19 procent av italienska unga vuxna som konsumerade cannabis förra året och kokain som näst mest populära drog, kunde det drogfria budskapet knappast vara mer relevant.

Dessa motorcyklister visade lokalbefolkningen och ungdomarna de kontaktade att fartbehov svaras bäst nykter och drogfri.


VI VILL VERKLIGEN ATT DU HÖR AV DIG

Många elitidrottare skapar sina egna stiftelser för att hjälpa unga idrottare leva hälsosamma och produktiva liv. Drogfri värld har visat sig gång på gång vara en perfekt partner.

ORDFÖRANDE, NATIONAL BASKETBALL WIVES ASSOCIATION

”Ert Drogfri värld-program är spännande. Vi gör en hel del samhällsarbete och letar efter partners som ni. Vi arbetar i flera skoldistrikt, och jag skulle vilja att ni skickar någon att lära våra föredragshållare hur man använder programmet så att de kan komma igång.”

BASKET-HALL OF FAME-ARE OCH COACH

”Jag är mycket intresserad av Drogfri värld, och jag vill använda ert program. Låt mig veta hur jag kan hjälpa till att införa detta material.”

SPORTAGENT

”Det här är någonting jag verkligen skulle kunna stödja. Skicka mig flera utbildningspaket, eftersom jag har klienter som jag vill ge dem till.”

NATIONAL FOOTBALL LEAGUE-SPELARE

”Min bror och jag grundade ett sportprogram för barn som vi startade när vi var tonåringar. Nu har det blivit mycket stort, med en väntelista för att delta. Jag vill använda Drogfri värld-materialet i nästa läger vi håller.”

PENSIONERAD NATIONAL FOOTBALL LEAGUE-SPELARE

”Jag är biträdande rektor vid en high school, och jag vill ha tio av era utbildningspaket för vårt drogundervisningsprogram för alla våra elever.”

HOCKEY-HALL OF FAME-ARE

”Jag vill ha utbildningspaketet och 200 Sanningen om missbruk av receptbelagda medel-häften eftersom jag talar till ungdomar hela tiden, och smärtstillande tabletter är det största problemet jag ser.”

PENSIONERAD PROFESSIONELL BASEBOLL-STJÄRNA

”Jag är en av de som överlevde detta. Jag hade alkoholproblem i det förflutna. Jag skulle uppskatta att ni skickade mig all information om ert material. Jag är mycket intresserad.”


FAKTA

DROGMISSBRUK OCH IDROTTARE

Droger – från gatudroger till steroider och smärtstillande medel till alkohol – förstör våra idrottare.

67

PROCENT

av tävlande lyftare har använt anabola steroider under sin karriär

52

PROCENT

av de fotbollsspelare som spelar professionellt i USA använder opioider någon gång under sin karriär

71

PROCENT

av de professionella idrottsmän som använder opioider erkänner att de missbrukat dem

28

PROCENT

av collegeidrottare använde cannabis under det gångna året

207

MILJONER

recept skrevs ut för opioida smärtstillande medel under ett enda år, vilket var mer än de 76 miljoner 8 år tidigare


RÄDDA UNGA LIV

Stöd Stiftelsen för en drogfri värld och hjälp till att förhindra att ungdomars liv förstörs av droger. Dina donationer gör det möjligt för oss att erbjuda vårt informationsmaterial gratis till skolor, ungdomsorganisationer och andra grupper och enskilda människor. Ditt stöd hjälper till att ge människor den information de behöver för att kunna leva ett hälsosamt, drogfritt liv.