PROFFSIDROTTSMÄN GÅR I SPETSEN FÖR ETT DROGFRITT LIV

(Överst) DFW vid Smush Parker Elite Youth Basketball Camp; (nederst till vänster) Nancy Cartwright och Michael Cooper uppmuntrar barn att lova att leva ett drogfritt liv; (till höger) Tennis Channel intervjuar DFW vid det 14:e årliga Desert Smash.

Elitatleter är människor som ungdomar lyssnar på, och nu använder de denna makt för att uppmuntra dem att lova att hålla sig borta från droger.

När barn tillfrågades vem de mest beundrar var svaret berömda personligheter inom sportvärlden, strax efter deras föräldrar. Det är därför professionella idrottsmän är perfekta partners för Drogfri värld. De fångar ungdomars hjärtan och sinnen. Vad viktigare är, proffsidrottare vet att en viktig faktor för deras framgång har varit att leva ett hälsosamt liv. Därför vill de ”skicka det vidare” till nästa generation av blivande idrottsmän, och många har sina egna ideella stiftelser eller ungdomsläger. När de finner Drogfri värld-materialet blir det kärlek vid första ögonkastet.

För 2018 började allt under NFL:s (National Football League – nordamerikansk professionell liga) Super Bowl 52, som hölls i det bitande kalla Minnesota i Minneapolis. Medan New England Patriots kämpade mot Philadelphia Eagles kämpade DFW-frivilliga med minusgrader och tung snö för att dela ut Sanningen om droger-häften och nådde mer än 220 000 fotbollsentusiaster.

Och inne i värmen hade man Drogfri värld-montrar som prydde många Super Bowl-relaterade fester och evenemang. Detta inkluderade Wounded Warrior Amputee Football Teams välgörenhetsevent och kändisevent för tidningen Entrepreneur och VaynerSports, där Gary Vaynerchuk, chef för VaynerSports och VaynerMedia, beställde sitt eget utbildningspaket.

Sedan hölls en modevisning anordnad av NFL Off the Field Players’ Wives Association, där föreningens ordförande bekräftade DFW som en officiell eventsponsor. Eventets gåvopåsar inkluderade DFW-häftesserien med alla 14 häften, som alla täcker olika droger, för mer än 300 deltagare. Vid Drew Rosenhaus Super Bowl-festen och sedan Leigh Steinberg-festen bekräftades DFW särskilt av Steinberg, som har representerat mer än 300 professionella idrottsmän under sin 41-åriga karriär, och 151 DFW-utbildningspaket beställdes.

Intresset för DFW-material som idrottsmän uttryckte för sina stiftelser och humanitära insatser var så omfattande att en inbjudan mottogs att delta i NBA (National Basketball Association) All-Star Game på Staples Center i Los Angeles i Kalifornien. Ett team av 70 frivilliga delade ut mer än 30 000 häften till basketfans, medan man hade en monter vid Legends All-Star Lounge, där 77 NBA-spelare, nuvarande och pensionerade, samt tränare, beställde totalt sett 414 utbildningspaket.

Professionella idrottsmän är perfekta partners för Drogfri värld. De fångar ungdomars hjärtan och sinnen.

Naturligtvis ledde detta till ännu en inbjudan, denna gång till det 14:e årliga Desert Smash – en tennistävling för välgörenhet som hålls i La Quinta i Kalifornien. Tennistävlingens värdinna, tennislegenden Serena Williams, besökte montern, och en av kvinnobasketens tidigare främsta spelare och den fyrfaldiga olympiska guldmedaljören Lisa Leslie lade upp en video på sin egen Facebooksida för att promota DFW-materialet. Det ena ledde till det andra och för att nå inte bara nuvarande och tidigare NFL-spelare, utan även framtida NFL-spelare, placerades en DFW-monter vid NFL-drafteventet i Dallas i Texas. Efter att ha sett DFW:s antidrogprogram beställde blivande NFL-spelare 38 utbildningspaket.

Dessa event är bara höjdpunkterna under ett år av oupphörliga professionella idrottsevent och -aktiviteter. Men vad innebär då allt detta? Att nå ungdomar.

Ett exempel är Michael Cooper, en Los Angeles Lakers-legend och coach, som efter att ha funnit DFW vid ett event antog kampanjen för sitt årliga Coop Camp med 60 barn, där han fick sällskap av Nancy Cartwright – Bart Simpsons röst. Tillsammans höll de ett Sanningen om droger-föredrag för unga blivande idrottsmän och fick dem att lova att leva ett drogfritt liv.


RÄDDA UNGA LIV

Stöd Stiftelsen för en drogfri värld och hjälp till att förhindra att ungdomars liv förstörs av droger. Dina donationer gör det möjligt för oss att erbjuda vårt informationsmaterial gratis till skolor, ungdomsorganisationer och andra grupper och enskilda människor. Ditt stöd hjälper till att ge människor den information de behöver för att kunna leva ett hälsosamt, drogfritt liv.