DROGFRI VÄRLDS HANDLINGAR STÖDER ATLANTA UNDER SUPER BOWL 53

Drogfri världs frivilliga delade ut 500 000 häften till besökare och lokalbefolkningen i Atlanta, Georgia, USA, under Super Bowl 53.

Medan Atlanta i Georgia brottas med metamfetamin- och opioidepidemin kommer Drogfri värld (DFW) med förstärkning för att nå en halv miljon fans som var på Super Bowl 53.

Super Bowl 53 var historisk, inte bara för att New England Patriots vann deras sjätte Super Bowl-ring, utan även därför att Stiftelsen för en drogfri värld tacklade det andra, mer allvarliga spelet i Atlanta i Georgia utanför Mercedes Benz Stadium – drogmissbruk.

Utöver marijuana har metamfetamin varit den vanligast missbrukade drogen i Georgia. Dessutom ligger opioider, främst oxikodon – ett receptbelagt smärtstillande medel – högst upp på listen i Georgia.

Som en av de mest populära städerna att besöka i USA har Atlanta alltid ett livlig och myllrande centrum. Staden fick ungefär en halv miljon besökare under Super Bowl 53-veckan. De aktiviteter som fans deltog i inkluderade mer än 100 Super Bowl-relaterade fester och evenemang och naturligtvis matchen i sig. Ett så stort evenemang skapar spänning hos besökare, men även ökad risk för drogmissbruk och kriminalitet.

Drogfri värld var där med hundratals frivilliga som delade ut 500 000 häften både från hand till hand och med häftesställ som placerades i 500 butiker för kunderna att ta. Häftena inkluderade DFW:s Sanningen om droger-översiktshäfte och Sanningen om crystal meth samt Sanningen om smärtstillande medel.

De anslöt sig också till stora Super Bowl-relaterade evenemang – Wounded Warrior Project-eventet för veteraner, Celebrity Super Slam-basketmatchen och Dr. J Celebrity Bowling Classic, för att nämna några få. Det hölls seminarier för ungdomar på Atlanta Boys and Girls Club med hjälp av Harlem Globetrotters och seminarier vid Marietta- och KIPP Academy’s Collegiate-high schools.

Men för att nå bortom Atlanta i sig spreds också budskapet om att leva ett drogfritt liv genom media. NFL:s Hall of Famer Marshall Faulk gick ut i etern – både tv och radio – för att skicka människor till webbplatsen drugfreeworld.org där de kan ta reda på sanningen om droger. Han var med i programmen Fox and Friends, Fox Nation, FNTSY Sports Radio Network och dess Morning After Show. Han flankerades av David Meltzer, vd för Sports 1 Marketing, som besökte hela Super Bowl Radio Row, där han talade på flera olika radiostationer och berättade om sitt eget stöd till Drogfri världs arbete för att lära ungdomar sanningen om droger.

Allt som allt nådde Drogfri världs budskap över 14 miljoner människor genom media, två lastbilar med storbildsskärmar som utan avbrott visade DFW-videor, 11 evenemang, häftesutdelning och informationsställ i butiker.


Filippinska poliser utbildas i Drogfri värld-material för att sätta stopp för missbruk innan det börjar.

AGERA
Kommer med förstärkning för polisen

Polisen har svurit att skydda medborgarna i deras städer och länder mot brottslighet. Mycket av brottsligheten sker på grund av drogmissbruk. Målet för Drogfri värld är att informera människor om vad droger gör och stoppa missbruk innan det börjar. Det är därför Drogfri värld arbetar tillsammans med polisen och förser dem med droginformationsmaterial utan kostnad.

Sanningen om drogers informationsmaterial har visat sig vara ett effektivt verktyg för polisen över hela världen, från Filippinerna till Indonesien, Tyskland till Tjeckien, Kanada till Förenta staterna och i Afrika, Australien och Asien. Polisen har använt materialet för att nå barn innan drogerna gör det, och därmed minskar efterfrågan på droger – och samtidigt reducerar det antalet drogrelaterade brott.

För att se ett exempel på hur kontaktpoliser i USA integrerar Drogfri världs läroplan i sina aktiviteter, titta på sv.scientology.tv/DTessitore.