GÖR SOMMAREN TRYGG FÖR PORTLANDS BARN

DFW stöder norra polisdistriktets ansträngningar att göra Holladay Park trygg.

Drogfri värld Portlands monter på dagen norra polisdistriktet inledde sin Holladay Park Safety Plan.

Då polisen oroade sig över antalet larmsamtal från Holladay Park i Portland i Oregon fick norra polisdistriktet samhället att engagera sig under sommaren. Resultatet blev 2019 års Holladay Park Safety Plan – ett kommunalt och medborgerligt samarbete för att skapa aktiviteter för att göra parken trygg och sommaren trevlig för lokala familjer.

Som en officiell samarbetspartner för säkerhetsplanen tog Scientology Kyrkan i Portland med sig Drogfri värld Portland-frivilliga för att bemanna en monter när sommarinitiativet invigdes i Holladay Park. På grund av Kyrkans sponsring kunde DFW Portland erbjuda både invånare och polisen kostnadsfritt Sanningen om droger-material, som togs fram för att minska efterfrågan på droger från första början genom att informera ungdomar innan de vänder sig till droger. Mindre efterfrågan betyder färre langare och naturligtvis färre brott.

Polisen är väl medveten om förhållandet mellan droger och brott på daglig basis. Drogförebyggande verksamheter är något alla kan engagera sig i för att göra skillnad med detta brådskande problem i sina egna områden. Enligt FN:s kontor för drogmissbruk och handel med narkotika kan varje krona som spenderas på att förebygga missbruk bespara regeringar upp till tio kronor i senare kostnader.

Syftet med Sanningen om droger-kampanjen är att nå ungdomar med saklig information om vad droger är och vad de gör så att de kan fatta sina egna beslut om det.


VI VILL verkligen ATT DU HÖR AV DIG

Poliser vet att ungdomar som informerats om droger är mindre benägna att bli framtida missbrukare och brottslingar.

POLIS, ARKANSAS, USA

”Det viktigaste resultatet jag ser när jag använder det här programmet är att det får barn att se varför de inte borde använda droger. Det säger inte ’Säg bara nej’. Det illustrerar vad som skulle kunna hända om de valde att slå in på den vägen. Materialet gör det så mycket lättare att fokusera på att få klassen att intressera sig för lektionen än om man skulle börja från grunden.”

POLISCHEF, WISCONSIN, USA

”Detta material har ett brett utbud av information om specifika droger som vi ser i vårt samhälle. Mina poliser har kunnat ta till sig kursen snabbt och lätt för leverans, och vi använder den med elever i åttan och nian när de börjar på high school.”

POLIS, BRASILIEN

”Ert material är resurser för att ta itu med detta mycket farliga problem. Jag lade märke till att eleverna var mycket intresserade av materialet och informationen. Med tanke på att området som jag arbetar i är mycket fattigt och att många familjer tjänar på försäljningen av droger visar det här materialet barnen de faktiska farorna med droger. Mitt arbete med ert program är mycket givande, för jag anser att det med korrekt information alltid är möjligt att ändra riktningen en persons liv går i.”

POLIS, KENYA

”Materialet gör det lätt att utplåna drogmissbruk. Det gör att jag kan hjälpa samhället förstå effekterna av droger. Detta material är lösningen för att få slut på drogproblemet i mitt område.”

POLIS, SYDAFRIKA

”Jag känner mig som ett proffs när jag använder detta material. Jag kan öka medvetenheten och informera människor om hur droger kommer att påverka deras liv. Häftena är mycket populära hos både lärare och föräldrar.”


FAKTA

DROGRELATERADE BROTT

Det är obestridligt att droganvändning och brottslighet hänger ihop. Här som ett exempel är statistiken i USA:

FRÄMSTA

DROGEN

som de som greps för brott visade sig vara påverkade av var marijuana

1

BILJON DOLLAR

är den uppskattade ekonomiska inverkan droger har på USA under ett år

18

PROCENT

av USA:s federala fängelseinterner åkte i fängelse på grund av ett brott de begick för att kunna skaffa droger

VAR

53:e

MINUT

dör någon i alkoholrelaterade bilolyckor

63

PROCENT

av de som greps var drogpåverkade när de greps


RÄDDA UNGA LIV

Stöd Stiftelsen för en drogfri värld och hjälp till att förhindra att ungdomars liv förstörs av droger. Dina donationer gör det möjligt för oss att erbjuda vårt informationsmaterial gratis till skolor, ungdomsorganisationer och andra grupper och enskilda människor. Ditt stöd hjälper till att ge människor den information de behöver för att kunna leva ett hälsosamt, drogfritt liv.