SHELBY COUNTY FÅR SANNINGEN OM DROGER

Jan Corbett (överst till höger) presenterade Sanningen om droger för Shelby Countys drogfria koalition (huvudfotot) och de har nått över 5 000 ungdomar med materialet.

När Jan Corbett gick i pension fann hon sin verkliga passion – att skydda ungdomar från den förödande verkan av drog- och alkoholmissbruk.

”Shelby County i Alabama är precis som andra kommuner över hela landet eftersom vi utkämpar en strid mot drogmissbruk och drogberoende, och alltför många barn dör”, säger Jan Corbett, samordnare för Shelby Countys drogfria koalition.

Under sin uppväxt såg hon de förödande effekterna av alkoholism på sin egen familj. När hon gick i pension efter 31 år som lärare bestämde hon sig för att hon på heltid skulle ägna sig åt att förebygga drogmissbruk.

”Jag kan inte sitta hemma”, säger hon. ”Min passion är att hjälpa andra barn så att de slipper uppleva det jag upplevde.”

Även om missbruksstatistiken i Shelby inte förändrats nämnvärt, har uppfattningen om skadan från alkohol och marijuana minskat avsevärt bland ungdomar, så att det blivit angeläget att informera dem om dessa och även andra populära droger: heroin, syntetiska droger, receptbelagda medel och kratom.

Hittills har koalitionen nått över 235 000 med föredrag i skolor, under föräldramöten, hälsolektioner, kamrathjälpsklasser, i sociala medier och vid kyrkor och under lokala evenemang. Under en Red Ribbon-vecka – den vecka i oktober som ägnas åt drogförebyggande i USA – höll de föredrag i 16 skolor och informerade 14 300 elever samt distribuerade 18 690 läromedelsartiklar.

”Elevernas uppfattning är att dessa droger inte är skadliga. Men när vi kan lära dem om de negativa effekterna av dessa droger har vi uppnått en hel del.”

Corbett presenterade Sanningen om droger för sin koalition, och därmed Shelby County. ”Shelby County älskar paketet eftersom resurserna är perfekta för att lära barn fakta om dessa droger! Elevernas uppfattning är att dessa droger inte är skadliga. Men när vi kan lära dem om de negativa effekterna av dessa droger har vi uppnått en hel del.”

Hennes flitiga engagemang för ungdomar har inte gått obemärkt förbi. Kommunens biträdande distriktsåklagare presenterade nyligen en plakett för ”osjälvisk hängivenhet till familjerna i Shelby County”.

Corbett var överraskad. ”Jag arbetar mycket hårt och förväntar mig inte något erkännande. Jag brinner för att göra en positiv skillnad.”


FAKTA

ARBETAR TILLSAMMANS
Att skapa en drogfri värld kräver att alla hjälper till.

6 000

INDIVIDER OCH ORGANISATIONER

har arbetat tillsammans med Drogfri värld för att informera ungdomar.

1 200

POLISKÅRER

använder undervisnings­programmet Sanningen om droger.

190

LÄNDER OCH
TERRITORIER

med skolor som lär ut Sanningen om droger-materialet till ungdomar.

3 miljoner

ELEVER

från mer än 38 400 skolor har undervisats med Sanningen om droger.

22

SPRÅK

som Sanningen om droger-materialet har översatts till och finns tillgängligt på.


DONERA

Stöd Stiftelsen för en drogfri värld och hjälp till att förhindra att ungdomars liv förstörs av droger. Dina donationer gör det möjligt för oss att erbjuda vårt informationsmaterial gratis till skolor, ungdomsorganisationer och andra grupper och enskilda människor. Ditt stöd hjälper till att ge människor den information de behöver för att kunna leva ett hälsosamt, drogfritt liv.