STIFTELSEN PÅBÖRJAR ETT VÄRLDSOMSPÄNNANDE ANGREPP MOT DROGER

Stiftelsen för en Drogfri värld har påbörjat en enorm informationskampanj med gratis utbildningsmaterial som skickats till ca 80 000 utbildare, människor inom lagväsendet, hälsovårdare och allmänna och privata center och myndigheter för förebyggande och behandling i USA, Kanada, Mexico och ett dussin europeiska länder. Affischtavlor sätts upp i större städer i USA som del av kampanjen, inklusive Times Square i New York City, och även ett flertal europeiska städer.

”Vårt mål är att tillhandahålla effektiva verktyg till de som mest behöver det och att avstyra drogexperiment och missbruk innan det gör sin verkan och förstör liv”, sade Pascal Cottier, en direktör vid stiftelsen. ”När ungdomar stärks med en kunskap om vad droger är och vad droger gör, kommer de att ta välinformerade, intelligenta beslut om dem.”

Amerikas Office of National Drug Control Policy uppskattar att den årliga kostnaden för drogmissbruk i Amerika ligger på 180,9 miljarder dollar. En undersökning som nyligen gavs ut av National Center on Addiction and Substance Abuse fann att 11 miljoner amerikanska high school-elever (80 procent) och 5 miljoner elever i mellanstadiet (44 procent) personligen har bevittnat olaglig droganvändning, droglangning, droginnehav eller elever som är fulla eller höga i skolan.

Studier tyder också på att om en person når 21-årsåldern utan att använda olagliga droger, är det osannolikt att han eller hon någonsin kommer att göra det.

”Missbruk kan undvikas genom att nå ungdomar tidigt nog med vad de behöver veta, så att de inte förleds eller luras till att ta droger”, sade Cottier.

 

För att ta reda på mer, beställ UTAN KOSTNAD informationssatsen Sanningen om droger