EN DROGFRI FLASHMOB FÖR ATT SKYDDA BARN MOT DROGER

UKRAINA
23 juni 2019

En flashmob för Drogfri värld ledd av den lokala polisen i Dnipro i Ukraina.
En flashmob för Drogfri värld ledd av den lokala polisen i Dnipro i Ukraina.
Drogfri värld Ukraina går samman med lokala icke-statliga organisationer, polisen och myndigheter för en drogfri festival och flashmob.

När poliser och elever samlas för att bekämpa drogmissbruk, vad får man? En flashmob, naturligtvis.

Som en del av ett samarbete mellan den lokala polisen i Dnipro i Ukraina och Drogfri värld fick eleverna lära sig sanningen om droger och danssteg av polisen. De kunde sedan dela med sig av den kunskapen under en antidrogfestival kallad ”Jag älskar livet! Jag säger Nej till droger.”

Drogfri värld Ukraina, den icke-statliga organisationen Nationens anda, ”Frisk nation”-rörelsen, patrullerande polisen i Dnipropetrovsk-regionen och Dnipropetrovsk-regionens regionala bibliotek organiserade festivalen tillsammans. Det inkluderade sportworkshoppar och demonstrationer, konst och hantverk, Sanningen om droger-undervisning och flashmobben.

En antidrogfestival som skapats av stadens polis och tjänstemän.

Utanför Dnipro-administrationsbyggnaden visade stora skärmar Sanningen om drogers infoannonser. Sedan började elever i Drogfri värld-T-shirts och polisen dansa. Deras budskap var enkelt, Ukraina blir lyckligare utan droger.

Ordföranden för Drogfri värld Ukraina talade och berättade att varje barn är i fara och kommer någon gång i deras unga liv att erbjudas droger. Därför är det viktigt att de lär sig sanningen om droger.

Polischefen för trafikdepartementet för Dnipro-regionen talade också och uttalade ett ukrainskt ordspråk som lyder ”bli god vän med grannarna, eftersom de då utgör ett gratis larm” och påpekade att varje person måste vara ett larm för sina vänner för att hjälpa och skydda dem när de skulle kunna falla offer för droger.