STIFTELSEN FÖR EN DROGFRI VÄRLD FIRAR SITT 15-ÅRSJUBILEUM: 2006–2021

INTERNATIONELLT
25 november 2021

Stiftelsen för en drogfri värld firar sitt 15-årsjubileum i år: 15 år av att arbeta med föräldrar, lärare och samhällsledare för att hjälpa ungdomar undvika tragedin med drogmissbruk och -beroende.
Stiftelsen för en drogfri värld har utbildat 13 miljoner elever i över 30 000 skolor och institutioner över hela världen.
Stiftelsen för en drogfri värld har utbildat 13 miljoner elever i över 30 000 skolor och institutioner över hela världen.

Stiftelsen grundades 2006 som svar på den globala drogepidemin med missionen att stärka ungdomar och vuxna med faktisk information om droger så att de kan fatta välgrundade beslut och leva drogfritt.

Sedan dess har Stiftelsen:

  • Vuxit till ett nätverk av tusentals volontärer i cirka 200 avdelningar världen över
  • Ingått samarbeten med 1 800 organisationer
  • Utbildat 13 miljoner elever i 30 000 skolor och institutioner i 196 länder med Sanningen om droger-materialet
  • Nått mer än 900 miljoner människor med denna viktiga information.

”Drogundervisning är väsentligt för att stärka ungdomar och säkerställa framtida generationers framgång”, säger Stiftelsen för en drogfri världs verkställande chef Jessica Hochman. ”Att lära barn sanningen om droger innan de får höra lögner av någon langare eller kompis är vad det hela handlar om. Vi tillhandahåller resurser för att göra just det och på språk som barn lyssnar på.”

Tusentals Sanningen om droger-häften delades ut under större sportevenemang, inklusive OS och Super Bowls.

Milstolpar under de senaste 15 åren inkluderar:

  • Under 2012 delade volontärer ut 1 miljon Sanningen om droger-häften vid OS i Storbritannien.
  • En koalition av mer än 5 500 volontärer från kristna kyrkor av olika trosriktningar, poliser och ideella organisationer delade ut 2 miljoner Sanningen om droger-häften under OS i Rio 2016, under ledning av Drogfri värld-aktivister från Förenta staterna, Colombia och Venezuela. Resultatet blev en 39-procentig minskning av droghandeln i området – den första minskningen sedan 2008.
  • År 2017 antog delstaten Mexiko – en av de 32 federala enheterna i Mexikos förenta stater – Drogfri värld-programmet för alla högstadieskolor och gymnasier med 2 500 lärare som utbildats i Sanningen om droger-programmet.
  • Stiftelsen för en drogfri värld arbetade tillsammans med Filippinernas nationella polis och utbildade mer än 1 000 poliser i hur de kunde använda programmet i deras utåtriktade verksamhet.
  • 32 000 militärer och 3 600 lärare utbildades i Sanningen om droger-programmet i Colombia, vilket resulterade i att över 2,2 miljoner elever lärde sig om farorna med droger.
  • I gränsstaden Pharr i Texas, där polisen oroade sig över droger som strömmade in i deras område, delades Sanningen om droger-häftena ut till 48 % av befolkningen, vilket resulterade i en 30 % minskning av marijuana­användningen.

”Genom våra 200 volontäravdelningar internationellt finns vi överallt”, säger Hochman. ”Vår webbplats har gratis resurser och vi välkomnar alla att komma ombord och hjälpa till att skapa en drogfri värld genom att nå ungdomar med Sanningen om droger.

Stiftelsen hyllar sina många volontärer och avdelningar runt om i världen som har gjort de senaste 15 åren så givande, med ett särskilt tack till dess huvudsponsor, Scientology Kyrkan.”