FÅR UNGDOMAR ATT LEVA DROGFRIA LIV GENOM UNDERVISNING

BOSTON I USA
20 september 2019

Darren Tessitore förlorade sju vänner till drogmissbruk innan han hunnit fylla 15. För att se till att ungdomar över hela Amerika inte hamnar i samma fälla gick han samman med trafikskolelärare för att nå barn innan drogerna gör det.

Darren Tessitore, en ambassadör för Drogfri värld (DFW), är på en mission för att nå alla ungdomar i USA med fakta om droger. Hans mission kommer sig av olyckliga personliga upplevelser. Tessitore började med marijuana i tidiga tonåren och gick snart vidare till tyngre droger. Han blev ett bekant ansikte på den lokala polisstationen, och inte av goda skäl. Men efter att en för många vänner dog av överdos, visste han att han var på fel spår och ville göra skillnad istället.

Darren Tessitore håller seminarier för trafikskolelärare i hela USA, som i sin tur håller seminarier för sina elever.
Darren Tessitore håller seminarier för trafikskolelärare i hela USA, som i sin tur håller seminarier för sina elever.
 

”Millenniegenerationen dricker mer än någonsin. Det finns bara så mycket droger tillgängliga just nu. Människor dör av dessa droger. Det är så det fungerar. ’Åh, coolt, jag blir lite hög.’ Innan man vet ordet av får de hjärtattack eller blir medvetslösa eller sätter sig bakom ratten i en bil och krockar”, säger Tessitore. Beviset på detta är de mer än 70 200 amerikaner som dog 2017 av drogöverdoser – en tvåfaldig ökning på ett årtionde.

”Droger är en stor epidemi. Rätt utbildning är vad som kommer att få detta att vända”, tillägger han. Tessitore, nu med tre döttrar, säger: ”Jag minns att jag tänkte för mig själv: ’Jag kan inte låta det hända.’ Inte bara med dem, utan med vem som helst.”

Men han behövde hitta ett sätt att nå ungdomar i hela USA. År 2010 fann han sin lösning när han bjöds in att ordna en Drogfri värld-monter vid New Englands konferens för körkortsutbildning. ”Jag minns att bordet bokstavligen översvämmades av alla i det rummet. Det fanns förmodligen 200 personer där, och de kom alla till vårt bord och sade: ’Vilka är ni? Vad är detta för material?’” Tessitore upptäckte att trafikskolans lektioner krävde att man gjorde drog- och alkoholundervisning.

Han kontaktade därför ordföranden för trafikskoleföreningen i Amerika och presenterade kampanjen för honom, vilket ledde till en inbjudan till deras nationella konferens. ”Vi kommer att utbilda trafikskolelärare, för de har faktiskt förmågan att nå alla dessa barn över hela landet innan de börjar ta droger.”

Han presenterade programmet och allt dess material, vilket resulterade i att hundratals trafikskolor begärde läroplanen. Snart reste han och hans yngsta dotter, Sandra, från delstat till delstat och höll seminarier för trafikskoleföreningar om hur man använder materialet och de nådde slutligen 29 delstater.

För mer information om Darren Tessitores arbete, titta på sv.Scientology.tv/DTessitore.