TACKLAR BROTTSLIGHET MED DROGUNDERVISNING

BUFFALO I USA
6 augusti 2019

Drogfri värld tillhandahåller material vid lanseringen av Buffalos National Night Out-aktiviteter i stadshuset.
Drogfri värld tillhandahåller material vid lanseringen av Buffalos National Night Out-aktiviteter i stadshuset.
Drogfri värld-avdelningar i USA ansluter sig till polisen i kampen mot brottslighet under deras årliga National Night Out-evenemang.

National Night Out, ”Amerikas utekväll mot brottslighet”, är ett evenemang för att öka medvetenheten som lokalpolisen håller varje år den första tisdagen i augusti. Det sponsras av National Association of Town Watch och när det först började 1982 bestod det av den enkla handlingen att grannar tände lampan på verandan och satt framför huset. Under det första evenemanget deltog 2,5 miljoner invånare i 400 lokalsamhällen i 23 delstater i USA. År 2016 hade det blivit 38 miljoner invånare i 16 000 lokalsamhällen över hela landet som deltog, vilket nu inkluderade evenemang och aktiviteter där polisen och invånare fördes samman.

Evenemanget är avsett att öka medvetenheten om polisprogram i lokalsamhällen. Drogfri värld-avdelningar har regelbundet deltagit i National Night Out, och detta år var inget undantag.

Så var fallet i Seattle i Washington, där Drogfri värld tillhandahöll Sanningen om droger-häften vid ett evenemang som hölls utanför Scientology Kyrkan i Seattle, med bland annat livemusik och grillmat som serverades från en antik T-Ford-lastbil, årsmodell 1941. För barn fanns det en professionell ballongartist och en ansiktsmålningskonstnär.

Drogfri värld-avdelningar har regelbundet deltagit i National Night Out, och detta år var inget undantag.

I Los Angeles stödde Drogfri värld Los Angeles-polisens National Night Out. På evenemangsplatsen ordnade de ett stånd som polisen, lokalbefolkningen och pastorer besökte. Ett antal lokala ideella organisationer och folk som förestår fristadsboende och rehabanläggningar tog med sig material, varav flera personer bad om presentationer för sina föreningar. Scientology Kyrkan i Los Angeles höll också sin egen National Night Out för lokalområdet på sin parkeringsplats, med bland annat en hoppborg för barnen, ett band som spelade livemusik och besök av lokalpolisen. En Drogfri värld-buss dök upp där besökare kunde gå ombord och titta på dokumentärfilmen Verkliga människor, verkliga berättelser i en luftkonditionerad miljö.

Ett Drogfri värld-stånd vid ett National Night Out-event i Washington DC.

Norrut i Sacramento bjöds Drogfri värld in för att delta i Robla Community Parks National Night Out. Evenemanget var värd för dussintals grupper och sponsorer, samt representanter för Sacramentos polis-, sheriff- och brandkår.

På andra sidan USA, i Buffalo i New York, deltog Drogfri värld-teamet i Buffalo-borgmästarens presskonferens för att sparka igång stadens National Night Out-aktiviteter. Buffalos direktör för medborgartjänster förstod vikten av drogundervisning för att förhindra brott och talade därför om sitt stöd till Drogfri värld inför de församlade tjänstemännen, varpå Drogfri värld-material delades ut. Det tillkännagavs att varje kvartersklubb, som en del av stadens National Night Out-aktiviteter, skulle få droginformationsmaterial som de kunde dela ut i sitt område. Bordet översvämmades av folk som tog material till sina kvartersklubbar.

Och så inleddes en National Night Out för Drogfri världs Buffalo-team. De samlade material, inklusive skyltar och T-shirts, och delade ut dem till 50 klubbar för deras evenemang, totalt 37 410 häften. De deltog sedan i en National Night Out vid Johnnie B. Wiley-centret, där Drogfri värld slog sig samman med Police Athletic League för att ordna ett bord för att dela ut häften till deltagare. De gick sedan till Northland Beltline Workforce Training Center för deras evenemang, där Drogfri värld-representanten bjöds upp på scenen för att berätta om kampanjen för alla. Sedan kom Black Rock-grannskaps­evenemanget i det gamla polska området, där Erie-länets åklagarkontor gratulerade dem för deras arbete.

Liknande evenemang fortsatte över hela USA – från Cincinnati till New York City och Washington DC till Florida – och mer därtill, allt för att minska brottsligheten genom drogundervisning.