EN FLASHMOB LANSERAR EN INSATS FÖR ATT TACKLA DROGMISSBRUK I LOS ANGELES

LOS ANGELES I USA
12 februari 2022

På kvällen innan Super Bowl LVI i Los Angeles lanserar en flashmob vid korsningen Hollywood och Highland en enorm drogförebyggande kampanj för att öka medvetenheten om drogmissbruk.

Volontärer från Stiftelsen för en drogfri värld överraskar folksamlingar på Hollywoods berömda Walk of Fame med en flashmob för att popularisera att leva drogfritt.
Volontärer från Stiftelsen för en drogfri värld överraskar folksamlingar på Hollywoods berömda Walk of Fame med en flashmob för att popularisera att leva drogfritt.
 

Volontärer från Drogfri värld överraskade turister och shoppare i hjärtat av Hollywood med en flashmob på söndagen den 6 februari. De inledde en serie evenemang från och med då och fram till Super Bowl för att öka medvetenheten om farorna med droger. Och på goda grunder.

Under de första 10 månaderna av pandemin ökade antalet oavsiktliga dödsfall på grund av överdoser i Los Angeles med 52 procent jämfört med året innan.

De frivilliga har organiserat sig för att dela ut hundratusentals Sanningen om droger-undervisningsartiklar till butiker, företag och populära platser i Los Angeles County.

Med alla ögon som är riktade mot Änglarnas stad för Super Bowl LVI i det nybyggda SoFi Stadium, har volontärerna fått sällskap av NFL-legenden Marshall Faulk, en nationell talesman för Stiftelsen för en drogfri värld, som uppmanade fans att anmäla sig till och göra droginformationskurserna online genom hans sida på Stiftelsens webbplats: drugfreeworld.org/marshall-faulk. Dessa e-kurser erbjuds gratis och kan göras av alla.

”Det finns inget gulligt och trevligt sätt att undvika droger”, säger Faulk. ”De gör vad de gör mot en och de lämnar bara efter sig en lång rad av katastrofer, hjärtesorg och död. Sättet vi tar itu med det är genom att bara vara ärliga och informera folk. Och jag talar inte bara om gatudroger. Jag talar också om receptbelagda läkemedel.”