STIFTELSEN FÖR EN DROGFRI VÄRLD LANSERAR EN ENORM DROGFÖREBYGGANDE KAMPANJ FÖR SUPER BOWL LVI

LOS ANGELES I USA
13 februari 2022

Med dödsfall på grund av överdoser som skjuter i höjden i Los Angeles County under pandemin mobiliserar volontärer från Stiftelsen för en drogfri värld för att nå ut med en upplysande och förebyggande antidrogkampanj under Super Bowl LVI.

Drogmissbruk är inte bara ett hot, det är ett faktum – en annan sorts pandemi som påverkar hela landet och världen. Och enligt Los Angeles Countys hälsodepartement ökade antalet oavsiktliga drogöverdoser med 52 procent under de första 10 månaderna av pandemin jämfört med samma tidperiod året innan, där den högsta andelen hade med metamfetamin och fentanyl att göra.

Drogfri värld-volontärer når ut med drogundervisning.
Drogfri värld-volontärer når ut med drogundervisning.
 

Stiftelsen för en drogfri värld-volontärer från hela staden har lanserat en kampanj för att få ut sitt drogfria budskap till lokala invånare och de 150 000 besökare som kom till staden för Super Bowl och dess relaterade aktiviteter.

Drogfri värld får ut sin upplysande och förebyggande kampanj till samhällen över hela världen för att nå människor med den osminkade sanningen om de mest populära drogerna.

Volontärer fyllde lastbilar med lådor med droginformationshäften att dela ut till butiker, restauranger, hotell och samhällsgrupper. De delade också ut häften till vänner och grannar.

gcui_dfw:dfw-news_2022-super-bowl-launch-capt12
Volontärer gör i ordning lådor med Sanningen om droger-häften att dela ut.
 

International Foundation for a Drug‑Free World Coordinator Jessica Hochman sade: ”Drogmissbruk i Los Angeles påverkar så många människor, inte bara missbrukare utan även deras familjer och vänner. Droger har på något sätt blivit ’acceptabla’. Men de förstör liv. Vi vill nå så många människor som möjligt med vår faktabaserade drogundervisning.”