HJÄLPER UNGDOMAR GÅ I RÄTT RIKTNING

Michael DeLeon och hans Steered Straight-team levererar till ungdomar i 47 delstater i USA.

Michael DeLeon och hans Steered Straight-team reser runt i USA och lär ungdomar sanningen om droger för att ge dem en ljusare framtid.

I över 18 år har Michael DeLeon rest runt i USA från hans hemstad i New Jersey och lärt ungdomar sanningen om droger. Hans syfte: att hjälpa unga människor undvika de misstag han gjort som kokainmissbrukare, som blev heroinmissbrukare och sedan blev gangster.

”Jag vill inte att mitt förflutna blir deras framtid”, sade DeLeon. ”Jag gjorde många dåliga saker. Jag skadade många människor. Jag bröt mot nästan varje lag som finns och spenderade nästan 14 år i fängelse och utslussningshem allt som allt för brott jag begått och även för brott som jag bar ansvaret för även om jag inte hade begått dem.”

DeLeon grundade Steered Straight år 2000, ett program som riktar sig till barn, tonåringar och unga vuxna för att hjälpa dem bli medvetna om deras val i livet och konsekvenserna av deras handlingar. Han har nu ett team av talare som reser runt i USA och presenterar ett realistiskt och kraftfullt förebyggande budskap. När han talar vid skolor berättar han sin sanna berättelse och undviker inte någon av de hemska detaljerna.

”Jag har rest runt i delstaten New Jersey och över hela landet och gjort skillnad i människors liv genom att dela med mig av min berättelse och utbilda ungdomar med den.

Det här har blivit mitt livs mission. Jag gör det inte för lovordandena. Jag gör det inte för respekt. Jag gör det därför att jag har fått ett nytt liv av en Gud som vill ha mycket av mig”, sade DeLeon.

Som en del av sina aktiviteter har han producerat fyra prisbelönta dokumentärer. Hans första video var Kids Are Dying. För den intervjuade han 137 ungdomar i Camden i New Jersey, och Philadelphia i Pennsylvania, som var beroende av heroin. Han fann att varenda en av dem hade rökt marijuana, cigaretter, vejpat eller använt e-cigaretter och druckit alkohol som minderårig innan de började med heroin.

När han sökte efter droginformation till sin dotter, fann han Drogfri värld år 2012. Han började använda dokumentärfilmen Sanningen om droger: Verkliga människor, verkliga berättelser och informationsannonserna ”De sa / De ljög”. Han införlivade snart Sanningen om droger-häftena i sina dagliga skolseminarier. DeLeon, Drogfri världs självutnämnda största hejaklacksledare, undertecknade ett samarbetsavtal med Drogfri värld och snart prydde DFW:s logotyp DeLeons husvagn, som han resar från delstat till delstat i.

”De berättade för mig att den ENDA anledningen till att de kom för att se mig var att deras barn kom hem och inte kunde sluta prata om mitt besök i deras skola.”

DeLeons seminarier fick folk att prata, som han förklarar det: ”I Monmouth County, New Jersey, ett mycket välmående county med den näst högsta nivån av heroinanvändning i delstaten, var det många föräldrar som kom till en kvällssession för ett droginfoseminarium. De berättade för mig att den ENDA anledningen till att de kom för att se mig var att deras barn kom hem och inte kunde sluta prata om mitt besök i deras skola. De hade samtal med sina barn om droger och att dricka när man är minderårig – samtal som de aldrig tidigare hade haft.

”Jag får hundratals mejl, sociala medie-meddelanden och brev från elever, föräldrar och lärare om skillnaden jag gör med både elever och personalen.”

Ungdomar han når i skolor säger åt honom att de nu inser att missbruk kan hända vem som helst och de delar med sig av berättelser om sitt eget eller en familjemedlems beroende.

När elever säger till honom att de inte längre tänker pröva marijuana eller andra droger på grund av hans presentation säger han att det är vad hans ansträngningar handlar om.

Nu när han har nått mer än 7 000 ungdomar i 47 delstater med sin berättelse och Sanningen om droger-videorna, samt distributionen av mer än 290 000 Sanningen om droger-häften, tänker DeLeon inte lätta på trycket förrän han vet att alla barn har nåtts med budskapet om hur droger förstör en person och dennes liv. ”Jag vill inte bara påverka ett enda barn, jag vill påverka dem alla.”


RÄDDA BARNS LIV

Stöd Stiftelsen för en drogfri värld och hjälp till att förhindra att ungdomars liv förstörs av droger. Dina donationer gör det möjligt för oss att erbjuda vårt informationsmaterial gratis till skolor, ungdomsorganisationer och andra grupper och enskilda människor. Ditt stöd hjälper till att ge människor den information de behöver för att kunna leva ett hälsosamt, drogfritt liv.