GUINEA FINNER HOPP MED DROGFRI VÄRLD

DFW Guineas chef Sylla Faouly (överst i DFW-keps) undervisar elever vid Kung Hassans marockanska skola och (längst ner) DFW-teamet vid sitt huvudkontor.

Sylla Faouly ville sprida sanningen i Guinea och fann verktygen med Drogfri värld.

Guinea är ett av Afrikas fattigaste länder. Under tre enväldiga presidenter sedan 1958 har landets fattigdom och korruption utnyttjats av narkotikahandlare, vilket har lett till ökad drogkonsumtion.

Sylla Faouly, en företagare i Guinea, observerar att: ”Regeringen i mitt land har ingen policy om drogundervisningsprogram, så droger håller på att bli vanligt förekommande.” Det var denna brist på medvetenhet och en önskan att minska droganvändning som fick Sylla att söka efter resurser och ledde honom till DFW som lösningen.

Då han först måste få regeringen att vakna till insikt om problemet träffade han utrikesministern vid presidentens partnerskapskontor. Han träffade sedan ministersekreteraren till presidenten som ansvarar för ”Särskilda tjänster i kampen mot narkotika och organiserad brottslighet”. DFW-materialet väckte genklang och Sylla blev ombedd att lämna in stiftelsens handlingsplan så att departementet kunde stödja honom. Han inrättade därför sitt eget kontor med ”Fondation pour un Monde Sans Drogue – Guinée” stolt målat på väggen. Han samlade ihop ett hängivet team av professorer, advokater, läkare och affärsfolk. Sedan började de leverera, bland annat vid Kung Hassans marockanska skola, där eleverna fick lära sig hur viktigt det är att leva ett drogfritt liv. De gick också ut på gatorna och delade ut häften till allmänheten och kommer att fortsätta med detta, då de är fast beslutna att göra Guinea drogfritt och tryggt.


VI VILL verkligen ATT DU HÖR AV DIG

Våra DFW-volontärer delar ut häftena Sanningen om droger till människor i deras område för att stoppa missbruk innan det börjar. Detta är vad några som fick häftena hade att säga:

FÖRENTA STATERNA

”Tack för vad ni gör. Jag hade tre vänner som dog förra året på grund av opioider.”

”En mycket nära familjemedlem dog av en opioidöverdos. Det här är den sortens undervisning som behövs och jag önskar er stor framgång i er strävan.”

”Jag fick ge upp min dröm för att rädda min son som rökte marijuana. Tack för att ni står ute i det kalla vädret för att kämpa för våra barns hälsa. Jag beundrar det sätt ni tar er an detta och ni har inspirerat mig att fortsätta kämpa för att min son ska förbli drogfri.”

GREKLAND

”Ge mig extra exemplar, jag vill dela ut dessa häften i min skola.”

”Här är numret till min skola. Ni måste komma och hålla ett föredrag på en gång i min skola!”

EL SALVADOR

”Vi måste veta att det är mycket viktigt att vi lär oss om detta ämne. Det kommer att hjälpa oss att inse vilka verkningarna är på lång och kort sikt.”

”Tack för att ni gett oss denna kampanj. Det kommer att hjälpa oss en hel del, och med detta kan vi göra någonting åt spridningen av droger i vårt område.”

STORBRITANNIEN

”Det här säger sanningen. Detta händer oss.”

”Tack för det här. Jag insåg inte att cannabis skulle leda till andra droger och att det var så farligt.”

”Detta är vad våra ungdomar måste få se. Det är en verklighet som måste tas itu med.”


FAKTA

FAKTA OM ALKOHOLMISSBRUK

Det är dags att ge människor sanningen om alkohol. Här är fakta.

30 %

AV ALLA DÖDSFALL

TILL FÖLJD AV BILOLYCKOR SKER PÅ GRUND AV ALKOHOLKONSUMTION

200

HÄLSOPROBLEM

världen över, såsom leversjukdom, cancer och skador förvärras av alkoholintag

4 700

DÖDSFALL BLAND TONÅRINGAR

om året i USA på grund av alkohol – fler än som orsakas av alla illegala droger tillsammans

80 000

DÖDSFALL OM ÅRET

i USA av alkoholrelaterade orsaker

17 miljoner

VUXNA

internationellt lider av alkoholberoende


RÄDDA UNGA LIV

Stöd Stiftelsen för en drogfri värld och hjälp till att skydda våra ungdomar och framtiden mot drogers destruktiva effekter. Dina donationer gör det möjligt för oss att erbjuda vårt informationsmaterial gratis till skolor, ungdomsorganisationer och andra grupper och enskilda människor. Ditt stöd hjälper till att ge människor den information de behöver för att kunna leva ett hälsosamt, drogfritt liv.