ATT HÅLLA CYPERN, KÄRLEKENS Ö, FRI FRÅN DROGER

Stella Esmeralda delar Sanningen om droger med ungdomar som en del av sitt arbete med att nå 70 procent av Cyperns befolkning med Drogfri världs budskap.

En musiker och en nationell parlamentsledamot går samman för att stoppa det växande drogmissbruket där mer än 2 miljoner turister årligen för med sig inte bara intäkter till Cypern, utan även droger.

Varje år överstiger de 2 miljoner turister som besöker Medelhavsön Cypern dess 1,7 miljoner invånare. Cypern är den mytomspunna födelseplatsen för Afrodite, den grekiska gudinnan för kärlek och passion, och är känt för sina soldränkta stränder, läckra mat och vackra solnedgångar.

Men turister och solen medför även fester och droger, vilket bara förvärrades av 2013 års finanskris som Cypern först nu håller på att återhämta sig från. Kyriakos Kyriakou-Hadjiyianni, cypriotisk parlamentsledamot, beskrev det så här: ”På grund av Cyperns finanskris hade vi en hel del arbetslöshet och folk trodde inte på framtiden. Eftersom turisterna spenderar en hel del pengar ser många lokalbor det som att de är lyckliga ’på grund av drogerna’. Så lokalborna vill vara som turisterna och börjar också med droger.”

Cyprioten Stella Esmeralda Constantinu, en professionell scenartist och vinnare av 2016 års Akademia-musikutmärkelse för bästa pop/R & B-sång, var orolig över effekterna av droger i sitt land. För att ta itu med detta bildade hon Drogfri världs (DFW) avdelning i Cypern år 2014.

Först informerade hon parlamentsledamoten Kyriakou-Hadjiyianni om DFW, och sedan gick han med henne för att främja hennes ansträngningar. De började med media, inklusive en intervju på den rikstäckande tv-kanalen Sigma TV, där de nådde 40 procent av Cyperns befolkning. De fortsatte att promota kampanjen varhelst de kunde, från skolor till föräldraföreningar, konserter och distribueringsevent vid stranden där turister och lokalbefolkningen träffades. För att utvidga sin räckvidd ännu mer hade de möten med kommissionären för frivilligarbete, ordförande för kommittén för narkotikabekämpning i Larnaca, Cyperns polischef, borgmästaren och ledamöter i kommunfullmäktige i Paralimni – området som anses vara värst i fråga om droganvändning bland ungdomar – och självaste landets president. Gensvaret var enhälligt: Cypern behöver detta program.

Därför fortsatte leveransen till rektorer, på diskotek där drogkonsumtionen är som störst, vid den årliga Flood Festival vid Fig Tree Bay och i privatskolor. Genom att använda sig av sina talanger som artist och talangerna hos barnen hon undervisar på sin musikskola, höll Stella också tre allmänna konserter för att promota Sanningen om droger, med sponsring av borgmästaren i Larnaca.

Totalt sett har Drogfri värld Cypern nu nått 70 procent av Cyperns befolkning och det har redan skett en 12,4 procents minskning av alla drogfall i landet enligt rapporter från Cyperns polis.


En före detta missbrukare leder en rörelse för att upplysa andra om de förödande effekterna av droger. Ta reda på mer på Scientology.TV

ATT VIDTA ÅTGÄRDER
Starta en Drogfri värld-avdelning

Stiftelsen för en drogfri värld förlitar sig på frivilliga och avdelningar världen över för att sprida sanningen om droger och att hjälpa ungdomar leva ett drogfritt liv.

Därför inbjuder vi dig att bilda en avdelning genom att göra följande:

  • Gå samman med andra individer som vill vara med i din avdelning.
  • Beställ Sanningen om droger-materialet du behöver idag på NejTillDroger.org.
  • Börja hålla seminarier, dela ut material och delta i andra aktiviteter som får ut Sanningen om droger-materialet.
  • Skicka oss foton av din grupp och aktiviteter.

Låt oss veta att du vill starta en Drogfri värld-avdelning och bifoga foton på dina aktiviteter!


RÄDDA BARNS LIV

Stöd Stiftelsen för en drogfri värld och hjälp till att förhindra att ungdomars liv förstörs av droger. Dina donationer gör det möjligt för oss att erbjuda vårt informationsmaterial gratis till skolor, ungdomsorganisationer och andra grupper och enskilda människor. Ditt stöd hjälper till att ge människor den information de behöver för att kunna leva ett hälsosamt, drogfritt liv.