EN JUNI VÄRD ATT MINNAS – DROGFRI VÄRLD I NEW YORK VISAR OSS HUR MAN GÖR

Ben Fialkoff (ovan, längst till vänster), ordförande för Drogfri värld i New York, vid 11:e årliga Drogfria hjältar-prisgalan; Bobby ”Zorro” Hunter (ovan, längst till höger) talar vid FN; och Harlem Wizards ansluter sig till Drogfri värld under Puerto Rico-dagens parad (nederst till höger).

Drogfri världs New York-avdelning tar juni med storm med evenemang över hela staden, från Puerto Rico-dagens parad, till Förenta Nationerna, till en prisgala för hjältar med mera.

Att säga att vår New York-avdelning av Drogfri värld (DFW) har varit aktiv är att ta till i underkant. När USA:s hälsoministerium tillkännager att opioidepidemin är en folkhälsokris blir det bråttom.

Juni 2018 är bara ett exempel på deras oförtröttliga arbete. Det hela började med en Drogfri basketturnering vid Medgar Evers College i Brooklyn, vilken sponsrades tillsammans med Bobby ”Zorro” Hunter, ordförande för pensionerade Harlem Globetrotters.

Sedan kom 11:e årliga Drogfria hjältar-prisgalan där 15 pristagare hyllades för sitt engagemang för drogutbildning. Det inkluderade medlemmar av New York-polisen, en polis från delstaten New Yorks poliskår, Miss New York och andra.

Strax efter det kom den 2:a årliga Sanningen om droger-konserten i Brooklyns Canarsie Park, i sällskap med den ideella organisationen My Time Inc., Speak Life Tour, den lokala New York-polisen och olika artister.

Samma dag höll man vid FN ”Internationella högnivåkonferensen om drogundervisning, idrott och kulturinflytande”, som sponsrades av Senegals ständiga representation och den internationella människorättskommissionen. Andra som också talade var general Edwin Najera, chefen för DFW Guatemala, tjänstemän från New York City med flera.

När USA:s hälsoministerium tillkännager att opioidepidemin är en folkhälsokris blir det bråttom.

Men i staden som aldrig sover gick de direkt vidare till en Drogfri värld-vagn i Puerto Rico-dagens parad, i sällskap med Harlem Wizards och Miss Manhattan, Michelle Ley. Wizards utförde baskettrick tillsammans med åskådarna och 4 000 Sanningen om droger-häften delades ut längs vägen.

Sedan kom det sista eventet vid Scientology Kyrkan i New York, där medlemmar av polisprästförbundet och polisförbundet samlades för att planera hur olika religioner kan arbeta tillsammans i lokalsamhället. Eftersom droger kan snärja vem som helst är Sanningen om droger-materialet till för alla.


FAKTA

DROGER BLAND BARN

Syftet med Drogfri värld är att nå barnen innan drogerna gör det, och här är anledningen:

11 %

AV ALL ALKOHOL

som dricks i Förenta staterna dricks av ungdomar i åldern 12 till 20

35 %

AV ELEVER

i Europeiska unionen storsöp någon gång under en månadsperiod

35,1 %

AV DE I TOLVAN

i USA rökte marijuana under det senaste året

13 %

AV DE PERSONER

som börjar röka gräs som tonåringar blir beroende av det

50 %

AV TONÅRINGAR

är mindre benägna att använda droger när de lär sig om droger av sina föräldrar än de som inte gör det


RÄDDA UNGA LIV

Stöd Stiftelsen för en drogfri värld och hjälp till att förhindra att ungdomars liv förstörs av droger. Dina donationer gör det möjligt för oss att erbjuda vårt informationsmaterial gratis till skolor, ungdomsorganisationer och andra grupper och enskilda människor. Ditt stöd hjälper till att ge människor den information de behöver för att kunna leva ett hälsosamt, drogfritt liv.