DROGFRIA BOGOTÁ-DAGEN LANSERAR SITT ANDRA ÅR FÖR ATT NÅ EN MILJON COLOMBIANSKA MEDBORGARE

Kändisar, skönhetsdrottningar, arméofficerare, poliser och tjänstemän kommer att ansluta sig till Drogfri värld Colombia för att bygga vidare på fjolårets framgångar med 40 000 som lovat att vara drogfria.

År 2019 fortsätter Drogfri värld Colombia med sin kampanj för att sprida Sanningen om droger i landet med det yttersta målet att skapa en drogfri nation.

Även i år kommer Drogfri värld Colombia stolt att hålla sin andra årliga Drogfria Bogotá-dag i samarbete med lokala myndigheter, polisen och armén, allt med slutmålet att få en miljon invånare att skriva på att de tänker leva ett drogfritt liv.

Det här målet lanserades 2018 när dagen officiellt invigdes av Bogotás regering som Drogfria Bogotá-dagen. För att genomföra den första dagen i stor stil hade DFW Colombia allt under kontroll med mer än 400 frivilliga som var redo med Sanningen om droger-häften, -skrivplattor och -löftestavlor på över 35 platser i staden. Deras budskap var enkelt: ”Mindre droger = Mer liv.”

Morgonen började med en nyhetskonferens med chefer inom den colombianska polisen, inklusive överstelöjtnant Angelica Bedoya, nationella polisens chef för förebyggande åtgärder. Deltog gjorde även Miss Colombia International, skådespelaren/producenten Agmeth Escaf och Ingrida Lingyte, ordförande för Drogfri värld Colombia.

Bogotás tv-stationer tillkännagav den speciella dagen och uppmuntrade folk att komma ut och skriva på drogfri-löftet. City TV gjorde en intervju med Lingyte och nyheten visades också på Canal Capital, RCN TV och CM1 TV. Sju radiostationer, däribland Nationella polisradion, och tidningen El Tiempo förmedlade också nyheterna.

Inget hörn av staden lämnades orört, antingen genom DFW-montrar, reportage i media eller sociala medier.

Tv- och filmpersonligheter och sportkändisar använde sina sociala medier för att uppmuntra människor i Bogotá att engagera sig på detta positiva sätt. Inget hörn av staden lämnades orört, antingen genom DFW-montrar, reportage i media eller sociala medier. Drogfria Bogotá-dagen avslutades med 40 000 underskrifter på löftestavlor, samtidigt som närliggande städer skapade sina egna drogfria dagar.

Fler aktiviteter som lanserades under de senaste månaderna leder nu alla till 2:a Drogfria Bogotá-dagen för 2019. Drogfri värld lättar inte på trycket förrän de nått målet att få en miljon löften om att leva drogfritt.


FAKTA

PSYKEDELISKA DROGER: FAKTA

Psykedeliska droger inkluderar DMT, LSD, PCP, meskalin och psilocybin. Här är fakta:

1 till 7

PROCENT

av 15- till 16-åriga gymnasieelever i 24 stater i Europeiska unionen och Norge har använt hallucinogena svampar

4,2

PROCENT

av européer mellan 15 och 24 års ålder har testat LSD åtminstone en gång

10 till 12

TIMMAR

är tiden som hallucinogena verkningar av peyote eller meskalin kan vara

32

MILJONER

människor i USA använder psykedeliska droger

53

PROCENTS

ökning av DMT-användning i USA mellan 2006 och 2012


RÄDDA LIV FRÅN DROGER

Stöd Stiftelsen för en drogfri värld och hjälp till att förhindra att ungdomars liv förstörs av droger. Dina donationer gör det möjligt för oss att erbjuda vårt informationsmaterial gratis till skolor, ungdomsorganisationer och andra grupper och enskilda människor. Ditt stöd hjälper till att ge människor den information de behöver för att kunna leva ett hälsosamt, drogfritt liv.