LSD

LSD

”När jag var sexton började jag med en drog som jag missbrukade i över 3 år – LSD. Vad jag inte visste var att LSD var den starkaste hallucinogen som människan känner till.

Man fick drogen på en liten bit papper, inte större än mitt pekfinger, en så kallad ’blotter’. Femton minuter efter att jag hade satt pappret på min tunga blev hela kroppen varm och jag började svettas.

Andra reaktioner jag upplevde när jag tog drogen inkluderade förstorade pupiller, illamående och gåshud. Medan jag var hög på LSD upplevde jag det som en enorm förvrängning av mitt sinne och min kropp. De visuella förändringarna liksom de extrema humörsvängningarna var som en egendomlig, skrämmande resa – en resa där jag inte hade någon kontroll över sinne eller kropp.”  Edith

”Jag kunde vara uppe flera dagar åt gången och tända på. Till slut hade jag gått ner i vikt något otroligt – jag såg ut som en levande död och var en skam för alla som älskade mig.”   Tom

”Jag tog min första drink när jag var tretton och kort därefter kom jag i kontakt med marijuana. Sedan dröjde det inte länge förrän jag upptäckte LSD och blev beroende – jag åt det som godis.

En kväll under en period då jag ständigt var hög fick jag en blackout, och vaknade med hela ansiktet fullt av blod samtidigt som jag spydde. Som genom ett mirakel tog jag mig samman så jag vaknade och kunde tvätta av mig. Jag steg in i bilen och körde skakande hem till mina föräldrar. Jag kröp ner till min mamma i hennes säng och grät.

När jag var tjugoett skrev jag in mig för första gången på rehabilitering.”  Donna

”Jag började dricka vid femton års ålder. Sedan fortsatte jag med ecstasy, speed, kokain och LSD.

Det blev svårt för mig att behålla ett arbete och jag blev deprimerad och trodde aldrig att jag skulle få bukt med min fixering vid droger. Jag försökte begå sjäIvmord två gånger genom att överdosera tabletter. Jag skickades till en psykiatriker som gav mig ännu mera droger, antidepressiva medel och lugnande, vilket bara gjorde allt ännu värre.

Som ett utlopp för mina känslor började jag skada mig själv – jag började skära och bränna mig.”  Justin

”Jag började besöka strippklubbar och kasinon och leva en mycket promiskuös tillvaro. Jag besökte den ena bordellen efter den andra och kom snart i kontakt med andra droger. Jag hade nu förlorat hela mitt arv och måste flytta in i ett hus med knarkarkvarter där jag stannade ett år. Jag såg människor dö, jag förlorade mitt företag och blev sedan en tjuv.

Jag greps av polisen i november år 2003 för rånförsök, och hamnade i fängelse. Jag hade skadat och förlorat alla som älskat mig och ingen ville kännas vid mig. Jag slutade som hemlös på gatorna och bodde och sov i en pappkartong nära järnvägsstationen och tiggde och kämpade för att hitta olika sätt att ordna mitt nästa mål mat.”  Frederick

”Dagarna efter att jag tagit LSD var ångestfyllda och jag var djupt deprimerad. Efter min första LSD-tripp tog jag det regelbundet under en lång tid, ibland upp till fyra eller fem gånger i veckan. Varje gång jag tog drogen blev jag mentalt mer och mer verklighetsfrånvänd. Till slut var jag oförmögen att känna mig normal i min egen kropp.”  Andrea