Ecstasy

FÖLJDER AV ATT ANVÄNDA ECSTASY

Ecstasy undertrycker kroppens naturliga varningssignaler. Resultatet blir att när en person tagit drogen riskerar han att överskrida sina fysiska begränsningar och sin uthållighet. En person som tagit ecstasy kanske inte inser att han t.ex. blivit överhettad och kan svimma eller till och med dö av värmeslag.

En studie gjord av centret för forskning om socialt arbete vid University of Texas fann att verkningarna på lång sikt av ecstasy som oftast rapporteras inkluderar depression och en minskad förmåga att koncentrera sig. Undersökarna fann också att upprepat bruk av ecstasy var förknippat med sömn- och humörstörningar och ängslan; darrningar och ryckningar; och minnesproblem.

”Som tur är lever jag, men kvar har jag dagarna, månaderna och åren efter traumat. Jag måste leva med vad det gjort med mig själv under resten av mitt liv ...Jag har upplevt allt mellan himmel och jord. Depression, ängslan, stress, återkommande mardrömmar på nätterna och svår huvudvärk, var några av de saker som drabbade mig efter att jag tagit ecstasy. Jag dog nästan. Det behövdes bara en kväll, några ecstasypiller, och att jag drack alkohol. Denna drog är mycket dödlig och jag är oerhört tacksam för att jag lever. Jag kan inte beskriva hur svårt det är att leva med dessa mardrömmar hela tiden. Jag vaknar badande i svett och tackar Gud för att det bara är ytterligare en mardröm. Jag ber att mardrömmarna ska försvinna med tiden ... Ingen drog är värd pengarna eller ruset.”– Megan