VISAR MALAYSIA VAD DET VERKLIGEN INNEBÄR ATT VARA STRAIGHT EDGE

Punkrockaren Khai Aziz använder musik och Sanningen om droger för att få Malaysias ungdomar att leva drogfria liv.

Drogfri värld-ledaren Khai Aziz och hans punkband, Second Combat, lär ungdomar att vara drogfria är det bästa sättet att vara en sann rebell och leva ett lyckligt liv.

Khai Aziz exemplifierar punkrockens upprorsanda mot status quo, men han gör uppror mot punkrocksstereotypen om droger och utsvävning. Aziz, sångare i Malaysias punkband Second Combat, är en ”straight edgare”, vilket syftar på de som avstår från alkohol, nikotin och illegala droger.

Men det räckte inte att själv vara straight edge. Efter att ha bevittnat skadan som orsakades hans familj av hans brors heroinmissbruk ville Aziz se till att andra familjer inte måste genomlida samma smärta. År 2010 bildade han Drogfria ungdomsföreningen i Malaysia (Drug Free Youth Association – DFYA) och upptäckte snart att Drogfri värld var den perfekta partnern i hans ”uppror” för en ädel sak.

”Utöver min erfarenhet med min familj drogs många av mina vänner till droger. En del av dem är på rehab och vissa dog. Efter allt det beslöt jag mig för att ta ställning”, sade Aziz.

Han lade inte bara till Sanningen om droger-materialet till sina skolleveransresurser, utan han gjorde själv DFW-löftet och gjorde det till en drogfri punkrocksång.

Aziz och hans DFYA-medlemmar reste runt i Malaysia och hans hemdelstat Selangor. De besökte skola efter skola och inspirerade elever att lova att leva ett drogfritt liv och använde musik som ett sätt att få dem att engagera sig i hälsosamma aktiviteter. Hittills har de nått mer än 14 000 elever vid 126 skolor i Malaysia med Sanningen om droger.

Han lade till sin publik barn i låginkomstbostäder där han använder musik för att hålla ungdomar borta från droger och negativa val. ”Det observeras att individer som saknar hälsosamma och tillfredsställande aktiviteter alltid dras till negativa aktiviteter. Jag inspirerade inte bara massor med barn, utan även ett par band att bli straight edge. Jag anser att musiker har makten att uppmuntra sina fans att vara som dem”, tillägger Aziz. De som inspirerades till detta inkluderar 250 band som nåddes med hans drogfria budskap.

De som han inte kan kommunicera med direkt når han via media, inklusive en dokumentär som gjordes om honom och artiklar i Maximum Rocknroll, den ultimata punkrocktidningen med huvudkontor i San Francisco. Sammanlagt har mer än 3,2 miljoner människor i Asien påverkats av hans budskap. ”Jag stärker barnen hellre än att använda påtryckning. Jag sprider inte bara ett drogfritt budskap utan även ett budskap om humanitet och medkänsla.” Efter flera år av Aziz positiva kampanj minskade drogrelaterade arresteringar bland elever i Selangor med 40 procent.


Nå ungdomar innan langarna gör det med de kostnadsfria Sanningen om droger-häftena.

ATT VIDTA ÅTGÄRDER
Droginformation för lärare

Oavsett vilket land det gäller kräver droger sin tribut på en nations framtid – ungdomarna. Efter föräldrar är lärare en av de främsta försvarslinjerna mot att barn testar droger eller alkohol, vilket alltför ofta leder till tyngre droger och missbruk.

Vi skapade undervisningspaketet för Sanningen om droger för att ge lärare de verktyg som behövs så ungdomar får verkliga fakta om droger. Sedan kan de fatta välgrundade beslut att aldrig ta dem. Vilken lärare som helst kan besöka nejtilldroger.org/utbildare för att ta reda på mer och beställa paketet.

För att se ett enastående exempel på förändringen drogundervisning kan åstadkomma i unga människors liv, se berättelsen om Michael DeLeon, som delar sin personliga resa och undervisar miljontals ungdomar över hela USA – på sv.scientology.tv/Michael-DeLeon.

Berätta för oss om hur du undervisat ungdomar i Sanningen om droger.