Kokain

VAD LANGARE KOMMER ATT SÄGA TILL DIG

När tonåringar tillfrågades om varför de började använda droger, svarade 55 % att det var på grund av tryck från vänner. De ville vara ”coola” och populära. Langarna vet detta.

De kommer fram till dig som en vän och erbjuder sig att ”hjälpa dig” med ”något som gör dig glad”. Drogen kommer att ”hjälpa dig att passa in” eller ”göra dig cool”.

Droglangarna, som motiveras av de förtjänster de gör, kommer att säga vad som helst för att få dig att köpa deras droger. De kommer att säga att ”kokain kommer att göra ditt liv till en fest”.

De bryr sig inte om ifall drogerna förstör ditt liv, bara de får betalt. Allt de bryr sig om är pengar. Tidigare langare har medgivit att de såg på sina kunder som ”bönder i ett schackspel”.

Skaffa dig fakta om droger. Fatta dina egna beslut.

”Med kokain är man som en mal som är fixerad på en ljuskälla. Man dras till den mer och mer, och man kan inte förhindra det. Det är inte kroppsligt. Det sitter i huvudet. Ju mer man har av det, desto mer tar man det. Jag har injicerat mig själv var tionde minut. Jag lånade pengar från banken för att köpa det. En dag stod jag utan arbete. Det var värre. Jag injicerade hela tiden. Detta gjorde mig sinnessjuk. Jag insåg det men fortsatte ändå. Jag blev totalt värdelös.” – Marilyn