Menu background image
Heroin

”CHEESE”-HEROIN

En mycket beroendeframkallande drog som kallas ”cheese”-heroin är en blandning av mexikanskt ”black tar” (ung. svart tjära), på grund av sin färg, och förkylningsmedicin som kan köpas receptfritt, som t.ex. Tylenol PM.

Drogen kostar endast ett par dollar per dos och barn så unga som 9 år och fast på ”cheese”-heroin, har fått köras med ambulans till akuten på grund av heroinabstinens.

Kombinationen av dessa två droger kan få livsviktiga kroppsfunktioner som andning och hjärtslag att sakta ner och leda till döden. Sedan 2004 är ”cheese”-heroin ansvarigt för åtminstone fyrtio dödsfall i norra Texas, enligt lokala myndigheter.

Vad langare kommer att säga till dig

När tonåringar tillfrågades varför de började använda droger, svarade 55 % att det var på grund av kamrattrycket. De ville vara ”coola” och populära. Langarna vet detta.

De kommer att ta kontakt med dig som en vän och erbjuda sig att ”hjälpa dig” med ”något som får dig att känna dig uppåt. Drogen kommer att ”hjälpa dig att passa in” eller ”göra dig cool”.

Langare som motiveras av pengarna de tjänar kommer att säga vad som helst för att få dig att köpa deras droger. De kommer att säga att ”heroin är som en varm filt” eller att det kommer att göra ditt liv till en fest.

De bryr sig inte om ifall drogerna förstör ditt liv så länge de tjänar pengar på det. Allt de bryr sig om är pengar. Tidigare langare har medgivit att de såg på sina kunder som ”bönder i ett schackspel”.

Skaffa dig fakta om droger. Fatta dina egna beslut.