Syntetiska droger

SANNINGEN OM DROGER

Den verkliga lösningen är att skaffa sig fakta och att aldrig börja ta droger.

Antalet tillgängliga droger fortsätter öka. På grund av att det inte finns några officiella kontroller av tillverkningen av gatudroger är det mycket svårt att veta vad de innehåller, hur giftiga de är, och vilka effekter de kan ha på kroppen.

Droger är i grunden gifter. Förutom deras fysiska effekter har många en annan negativ aspekt: De påverkar sinnet direkt. De kan förvanska droganvändarens perceptioner av det som händer omkring honom eller henne. Ett resultat av detta är att personens handlingar kan tyckas egendomliga, irrationella, opassande och till och med destruktiva.

Droger blockerar alla förnimmelser, både önskvärda och oönskade. Så, även om de ger tillfällig hjälp genom att lindra smärta, slår de ut förmåga och vakenhet och grumlar en persons tänkande.

Mediciner är droger som är avsedda att förändra någonting angående hur din kropp fungerar eller försöka få den att fungera bättre. Ibland är de nödvändiga, men de är fortfarande droger: de verkar som stimulerande eller lugnande medel, och alltför mycket kan ta död på en. Så om man inte använder mediciner så som det är meningen att de ska användas, kan de vara lika farliga som illegala droger.

VARFÖR TAR MÄNNISKOR DROGER?

Folk tar droger för att de vill förändra något i sitt liv.

Här är några skäl, som unga människor gett till att de tar droger:

  • För att passa in
  • För att fly verkligheten eller koppla av
  • För att de är uttråkade
  • För att de vill verka vuxna
  • För att göra uppror
  • För att experimentera

De tror att droger är en lösning. Men till slut är det drogerna som blir problemet.

Även om det kan vara svårt att ta tag i sina problem, är följderna av drogmissbruk alltid värre än det problem som man försöker lösa genom att ta dem. Den verkliga lösningen är att skaffa sig fakta och att aldrig börja ta droger.

SE TILL ATT ANDRA SKAFFAR SIG FAKTA

Dessa sidor av nejtilldroger.org baseras på en serie publikationer som ger fakta om marijuana, alkohol, syntetiska droger, ecstasy, kokain, crack-kokain, crystal meth och metamfetamin, LSD, inhalationsmedel, heroin, och missbruk av receptbelagda medel, smärtstillande medel och Ritalin. Beväpnad med dessa fakta kan du fatta kloka beslut om droger.

Tipsa andra om denna webbplats.

Klicka här för att GRATIS beställa häftet Sanningen om syntetiska droger.
För att se referenslitteraturen till Sanningen om syntetiska droger klicka här.