TEKNISK LÄROANSTALT ÄNDRAR TREND I ÖKÄND DROG-KORRIDOR

En droginformationskampanj startades av studenter och lärare i Higher Institute of Technology i Nuevo Casas Grandes i delstaten Chihuahau, Mexico. En vecka med droginformationsaktiviteter kulminerade i ett event, som samlade över 600 ungdomar från två high schools i området, lokala idrottsstjärnor och representanter från borgmästarens kontor och från Stiftelsen för en Drogfri värld, vilka skrev under ett enormt drogfri-löfte.

Drogrelaterade brott ökade i området efter det att en drogbaron från gränsstaden Ciudad Juarez dödades och hans gäng decentraliserade sina aktiviteter. När institutets socialarbetare uppmärksammade att folk ville ha hjälp med att hantera drogproblem, kontaktade hon Stiftelsen för en Drogfri värld i Los Angeles. Som svar försåg stiftelsen alla studerande med en uppsättning av häftena Sanningen om droger.

De studerandes entusiasm då de delade med sig av informationen till familj och vänner satte igång en kampanj för att få ut droginformation till hela regionen och invigningseventet anordnades. Denna tilldragelse bjöd på gratulationer från stiftelsen, befattningshavare och kändisar, ett droginformationsföredrag, och avslutades med att mängder av studerande skrev på en enorm banderoll, vilket befäste deras engagemang för en Drogfri värld.

Nuevo Casas Grandes ligger bara ett par timmar sydväst om Texas gräns. Här ligger den viktigaste arkeologiska platsen i norra Mexico och den världsberömda byn Mata Ortiz, vaggan för återupplivandet av krukmakerikonst i den forntida mesoamerikanska traditionen.

 

För att ta reda på mer, beställ UTAN KOSTNAD informationssatsen Sanningen om droger